Dünya Son dakika... Kim yine şaşırttı! Bir tarihi ziyaret daha...

Son dakika... Kim yine şaşırttı! Bir tarihi ziyaret daha...

19.06.2018 - 13:04 | Son Güncellenme:

Geçen hafta ABD Başkanı Trump'la buluşan Kuzey Kore lideri, bu sabah en büyük ekonomik müttefiki Çin'in başkenti Pekin'e indi. Kim ve Xi Jinping'in bir araya geldiği görüşmede, yaptırımlar ve Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılmasının masaya yatırıldığı tahmin ediliyor.

Son dakika... Kim yine şaşırttı Bir tarihi ziyaret daha...

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Çin'in başkenti Pekin'i ziyaret ediyor. Ziyaret ABD ve Güney Kore'nin ortak tatbikatı askıya aldığı gün gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, mevkidaşı Kim Jong-un'u kabul etti. İki lider arasındaki görüşmede yaptırımlar, Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması ve son gelişmelerin masaya yatırıldığı tahmin ediliyor.

Çin devlet televizyonu, iki liderin Büyük Halk Salonu'nda el sıkıştığı anları ekrana getirdi. Çin resmi medyası ziyareti olağandışı olarak niteliyor.

Son dakika... Kim yine şaşırttı Bir tarihi ziyaret daha...

Uluslararası haber ajansları Reuters ve AP'nin dünyaya servis ettiği fotoğraflarda, Pekin'deki havalimanına inen kore bayraklı uçak, yollarda güvenlik önlemi alan polisler ve Kim'in bindiği zırhlı Mercedes dikkat çekiyor.

Geçen hafta ABD lideri Donald Trump'la tarihi bir buluşmaya imza atan Kim, Pekin'de iki gün kalacak.

Haberin Devamı

Pekin yönetimi, Pyongyang'ın en büyük ekonomik müttefiki konumunda. Çin, halihazırda ağır ekonomik yaptırımlara maruz kalan Kuzey Kore'ye yönelik adımların hafifletilmesini önermiş durumda.

2017'de yaptığı 20'den fazla füze testiyle dünyayı titreten Kim Jong-un, göreve geldiğinden bu yana ilk yurt dışı ziyaretini geçtiğimiz Mart ayında yine Çin'e yapmıştı.