Gündem Son Dakika... Konsolosluk konutunda dikkat çeken 'DNA' ve 'kuyu' detayı

Son Dakika... Konsolosluk konutunda dikkat çeken 'DNA' ve 'kuyu' detayı

16.10.2018 - 21:29 | Son Güncellenme:

İstanbul Levent'te 2 Ekim günü Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasında, önceki gün konsolosluk yerleşkesinde arama ve inceleme yapan İstanbul polisi, akşam saatlerinde de konsolosluk konutuna girip arama ve inceleme yaptı. Konsolosluk binasındaki aramalarda 6 ayrı DNA örneği üzerinde yoğunlaşan uzman ekiplerin, konuttaki aramalarda ise bahçede bulunan bir kuyu üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi. Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na ait konutta yapılması planlanan arama çalışmaları iptal edildi. Konut önündeki polis bariyerleri kaldırılırken, arama heyetinde bulunan Suud yetkililere ulaşılamaması nedeniyle konsolosluğa ait konutta arama yapılamadığı öğrenildi. Türkiye'den ayrılan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi'nin Levent'teki konutundan, içinde çok sayıda valizin bulunduğu resmi plakalı bir araç çıktı.

Son Dakika... Konsolosluk konutunda dikkat çeken DNA ve kuyu detayı

Biri başsavcı yardımcısı olmak üzere 2 savcı ve uzman polislerce önceki gün başlatılan arama ve inceleme çalışmalarında görev alan Olay Yeri İnceleme ekipleri, cinayete dair neredeyse delil olabilecek her şeye el koydu. Aramalarda, konsolosluğun çöp konteynerleri dahi boşaltılarak kamyonlara dolduruldu. Bahçedeki topraktan ve binadaki kumaş parçalarından da örnek alındığı öğrenilen soruşturmada elde edilen malzemeler 2 kamyon doldurularak Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’ne götürülüp tasnifi yapıldı. Tasnifin ardından tespit edilen 6 DNA örneği incelenmek üzere Halkalı'da bulunan EGM İstanbul Bölge laboratuvarına gönderildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Aramaların ikinci gününde izin verilen konsolosluk konut aramasına ise akşam saatlerinde Başkonsolos'un Türkiye'den ayrılıp ülkesine gitmesinin ardından başlandı. Başlatılan aramalar da polisin konut bahçesindeki bir kuyuya yoğunlaştığı öğrenilirken, ceset bulmada EGM Köpek Eğitim Merkezi tarafından özel olarak yetiştirilen Blue Malinois cinsi 7 köpekten birisi olan Melo'da arama faaliyetlerine katıldı.

Polis ekiplerinin geçtiğimiz hafta başlattığı arama çalışmalarında, binaya girmeyince incelemeye aldığı konsolosluk yakınındaki kanalizasyondan da örnekler alıp laboratuvara gönderdiği öğrenildi.

Toplanan delil ve DNA örneklerinin Kriminal laboratuvar'da incelemesi devam ediyor.

Son Dakika... Konsolosluk konutunda dikkat çeken DNA ve kuyu detayı

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili olarak Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu'nun konutunda bekleyiş sürdü. Konut önüne konsolosluk araçlarının geldiği görüldü.

Haberin Devamı

ÇOK SAYIDA VALİZLE AYRILDILAR

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasına ilişkin soruşturma kapsamında dün arama ve inceleme yapılmayacağı belirtilen İstanbul Başkonsolosu'nun konutunun önünde yerli ve yabancı basın mensuplarının bekleyişi sürüyor.

Daha önce konutun kapalı garajına giren resmi plakalı bir araç, bagajında ve arka koltuklarında çok sayıda valizle buradan ayrıldı.

Bu aracın ayrılmasından sonra kapalı garaja yine resmi plakalı bir minibüs girdi.

Minibüs de yaklaşık 10 dakika sonra konutun kapalı garajından çıktı.

İNCELEME YAPILMAYACAK

Washinton Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolamsının ardından başlatılan çalışmalar kapsamında Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda dün gece 9 saat süren arama yapılmıştı. Görevli savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin konsolosluk binasında yaptıkları çalışmalar sonucunda deliller toplanarak emniyete götürülmüştü.

Başkonsolosluk binasının ardından Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na ait konutta da aramalar yapılacağı açıklandı.Konut önünde gün boyu harekli anlar yaşanırken, Suudi Arabistan Başkonsolosu Muhammed Uteybi akşam saatlerinde Suudi Havayollarına ait bir uçak ile ülkesine gitti. Ardından aşkam saatlerinde Suud konsolosluğunda arama yapan heyetin konsolosluğa ait konutta da arama yapacağı duyuruldu. Polis konut çevresini bariyer ve emniyet şeridi çekerek kapattı.

Haberin Devamı

Ancak arama çalışmalarında yer alan Suudi heyete ulaşılamaması nedeniyle konut önünde arama yapılamadığı öğrenildi. 23.30 sıralarında konut önünde bulunan polis bariyerleri kaldırıldı.