Dünya Son dakika... Maskeli kadın teröristler poz verdi! Korku büyüdü...

Son dakika... Maskeli kadın teröristler poz verdi! Korku büyüdü...

17.01.2018 - 16:06 | Son Güncellenme:

Türk askerinin korkusuyla dünyadan yardım dilenen YPG'liler, sosyal medyada yalan rüzgarı estirip büyük paniği gizlemeye çalışıyor. Afrin'in etrafı neredeyse tamamen sarılmış durumda, teröristler Menbic'e yığınak yapıyor.

Son dakika... Maskeli kadın teröristler poz verdi Korku büyüdü...

Türk ordusunun her an operasyona başlayabileceği Afrin'de, YPG'li teröristler bir yandan içi boş tehditler savurup diğer yandan da uluslararası toplumdan yardım dileniyor. Afrin'in etrafı neredeyse tamamen Türkiye ve desteklediği ÖSO tarafından sarılmış durumda.

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısına yakın sosyal medya hesapları, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin bugünkü açıklamalarının operasyonun başlayacağına işaret ettiğini yazıyor. Barzani, bugün "Türkiye ve İran ile ilişkilerimiz her geçen gün iyiye gidiyor. Daha iyi olacağına inanıyoruz" dedi.

Büyük paniği gizlemeye çalışan terör örgütünün Twitter hesapları, Afrin'e girilemeyeceğini iddia ediyor. Terör hesapları ayrıca, Afrin'den yüzleri maskeli kadın teröristlerin fotoğrafını paylaştı. Fotoğraf altında kadın teröristlerin YPG'nin özel kuvvetleri olduğu yazıldı.

Sosyal medyada kampanya yürüten terör yandaşları, YPG'nin bugün Türkiye'yi durdurması için dünya güçlerine çağrıda bulunmasını da görmezlikten geldi.

Son dakika... Maskeli kadın teröristler poz verdi Korku büyüdü...

Sınırdan son fotoğraf

Haberin Devamı

Sınırın Türkiye tarafında Türk askeri teyakkuz halinde. Onlarca tank ve zırhlı araç emir bekliyor. Sınırın sıfır noktasındaki Hatay Hafsa'dan gelen görüntülerde, tankların üstünün örtüldüğü dikkat çekiyor.

Anadolu Ajansı, teröristlerin Fırat Nehri'nin batısındaki Menbic'e yığınak yaptığını bildiriyor. Fırat'ın doğusundan Menbic'e 400 araçlık terör konvoyu geldi. Menbic'teki teröristlerin, muhtemel bir harekâtta rejim bölgesini kullanarak Afrin'deki YPG'lilere destek vermeyi deneyeceği belirtiliyor.

3 bin kişi hazır

Menbic'le Afrin arasındaki Azez'de ise Türk askeri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri bulunuyor. ÖSO komutanları, tüm muhalif bileşenlerin Türkiye'nin operasyonuna destek vereceğini ve 3 bin kişilik gücün hazır olduğunu söyledi.

Sınıra tünel kazma makinesi!

YPG'den kaçıp Türkiye'de tutuklu yargılanan iki teröristten R.C. "Ben Afrin'deyken Amerika'dan tünel kazıcı makine sipariş etmişlerdi" ifadesini verdi. RC'nin verdiği bilgiye göre, teröristler Türkiye'nin duvar ördüğü sınırı tünel kazarak geçip saldırı planlıyor.

Son dakika... Maskeli kadın teröristler poz verdi Korku büyüdü...

'Terör ordusu' ilanı kıyameti kopardı!

Başından beri YPG ile işbirliğine giden ABD, son olarak Türkiye ve Irak sınırlarında 30 bin kişilik terör ordusu kuracağını ilan edince kıyamet koptu.

Haberin Devamı

Ankara'da başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililer terör ordusunun başının ezileceğini, ilk adımın da Afrin olacağını birçok kez açıkladı.

Halep'in en büyük ilçelerinden Afrin'in batısı Hatay, kuzeyi ise Kilis ile çevrili. İlçe, Hatay'ın Amanos Dağları'na açılıyor.

Afrin'in doğusundaki Azez bölgesi Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu güçlerinin kontrolünde. Güneydeki İdlib'de ise Türk ordusunun gözlem noktaları var.

Teröristlerin tek çıkış noktası, Halep'in kuzeybatısındaki cep olabilir ancak o bölge de Şam rejimi ve Rusya'nın kontrolü altında.

ABD'nin desteğiyle 911 kilometrelik Türkiye sınırının yarıdan fazlasını işgal eden YPG'lilerin oluşturduğu terör koridoru, Fırat Kalkanı Harekâtı ile bölünmüştü.

Cerablus-Azez hattını 2016'nın sonbaharında kısa sürede IŞİD ve YPG'li teröristlerden temizleyen Türk ordusu, Şubat 2017'de güneydeki El Bab'ı kurtararak güvenli bir bölge oluşturdu.

Haberin Devamı