Dünya Mısır'da Hristiyanlara silahlı saldırı! Ölü sayısı artıyor...

Mısır'da Hristiyanlara silahlı saldırı! Ölü sayısı artıyor...

26.05.2017 - 12:54 | Son Güncellenme:

Ülkenin ortasındaki Minye kentinde Hristiyanları taşıyan konvoy, askeri üniforma giyip maske takmış yaklaşık 10 saldırgan tarafından durduruldu. Bir otobüsü tarandı ve peşinden ateşe verildi. Resmi açıklamaya göre saldırıda en az 26 can kaybı var, 26 kişi de yaralı. Terör örgütü IŞİD, geçen ay iki ayrı kiliseye bombalı saldırı düzenlemiş ve en az 46 kişi yaşamını yitirmişti.

Mısırda Hristiyanlara silahlı saldırı Ölü sayısı artıyor...

Mısır'da Kıpti Hristiyanları taşıyan otobüse silahlı saldırı düzenlendi. Minye eyaletinde gerçekleşen saldırıda en az 26 kişinin öldüğü bildiriliyor. Katliamın kurbanları arasında çocuklar da var. Hastaneye taşınan 26 yaralıdan bazılarının durumu ağır.

Görgü tanıkları, Beni Sueyf kilisesinden dönen ve Saint Samuel manastırına dua etmeye giden kafilenin, sayıları 10'u bulan askeri üniforma giymiş saldırganlar tarafından kurşuna dizildiğini aktarıyor. Saldırganların ayrıca maske taktığı bilgisi verildi.

Saldırı sonrası çekilen ilk görüntüleri yerel televizyonlar ekrana getirdi. Saldırıya uğrayan otobüsün yanında yerde yatan cesetler görülüyor. Saldırıyı haber alan kurban yakınları ise, hastanelere koştu.

Mısır resmi televizyonu, Devlet Başkanı Abdulfettah Sisi'nin saldırının ardından olağanüstü güvenlik zirvesi toplamaya hazırlandığını bildiriyor.

Minya, başkent Kahire'ye 250 kilometre mesafede bulunuyor ve ülkenin orta kesiminde.

Mısırda Hristiyanlara silahlı saldırı Ölü sayısı artıyor...

Mısır'da Tanta ve İskenderiye kentlerinde bulunan iki Kıpti kilisesinde geçen ay bombalar patlamıştı. Terör örgütü IŞİD'in üstlendiği kanlı saldırılarda en az 46 kişi yaşamını yitirmişti.

İlk patlama, başkent Kahire'ye yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Tanta'da bulunan St George Kıpti Kilisesi'nde, Palmiye Ayini sırasında gerçekleşmişti. Birkaç saat sonra ise bu kez İskenderiye'deki St Mark Kıpti Kilisesi önünde bomba patlamıştı.,

IŞİD, geçen yıl Aralık ayında Kahire'deki bir kiliseye yine ayin sırasında bombalı saldırı düzenlemişti. Patlamada, 25 kişi ölmüştü.

Kıpti Hristiyanlar, Mısır nüfusunun yaklaşık yüzde 10'unu oluşturuyor. Kıpti Kilisesi, M.S. 451 yılında Kalkedon (Kadıköy) Konsili'nde İsa Peygamber'in insani ve kutsal özellikleri üzerine yaşanan uzlaşmazlıktan dolayı diğer Hristiyan mezheplerinden ayrılmaya karar verdi