Dünya Son dakika... Rakka uydudan görüntülendi!

Son dakika... Rakka uydudan görüntülendi!

25.04.2017 - 15:41 | Son Güncellenme:

Yeryüzünün belki de en yalnız kenti üç yıl sonra ürpertici detaylarla dünyada ses getirdi. IŞİD'in kalesinde terör örgütünün ana binasının önündeki kontrol noktaları, bayraklar, Fırat Nehri üstündeki bombalanmış köprüler göze çarpıyor. Teröristlerin insansız hava araçlarının saldırılarından gizlenmek için bir sokağı boydan boya tenteyle örttüğü dikkat çekiyor.

Son dakika... Rakka uydudan görüntülendi

ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyonun hedefinde yer alan terör örgütü IŞİD'in başkent ilan ettiği Rakka, uydudan görüntülendi.

Haberin Devamı

Amerikan CNN International'ın haberine göre, dünyanın belki de en yalnız ve kapalı kenti üç yıl sonra ürpertici detaylarla karşımızda.

McKenzie Intelligence Services (MIS) adlı istihbarat örgütü tarafından CNN'e verilen uydu fotoğraflarında şehrin terör örgütü tarafından esir alındığı görülüyor. IŞİD'in ana binasının önündeki kontrol noktaları, terör örgütü bayrakları, Fırat Nehri üstündeki bombalanmış köprüler göze çarpıyor. Militanların insansız hava araçlarının saldırılarından gizlenmek için bir sokağı boydan boya tenteyle örttüğü dikkat çekiyor. Söz konusu sokağın ismi, El Mansur.

MIS analisti Stuart Ray, fotoğrafların 26 Mart'ta çekildiğini ve Rakka'daki günlük hayatı yansıttığını söylüyor.

Haberin Devamı

Köşeye sıkıştığı Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'u yakın zamanda kaybetmesi beklenen terör örgütü IŞİD, tamamen Rakka'ya sıkışacak.

Çatısını terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'lilerin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDF), ABD'nin desteğiyle geçen yıl Kasım ayından bu yana Rakka'yı kuşatmaya çalışıyor. SDF'liler son alarak kentin 55 kilometre batısında yer alan Tabka ilçesine dün ulaştı.

Türkiye, YPG'lilerin operasyonda yer almasına karşı çıkıyor. Ankara ve Washington arasında uzun görüşmelerden henüz bir sonuç alınabilmiş değil. Türkiye, IŞİD karşıtı koalisyonda yer alan ülkelerin özel kuvvetler askerleriyle Rakka'ya saldırmasını daha önce önerdi.