Dünya Son dakika... Sınırda deprem!

Son dakika... Sınırda deprem!

22.07.2018 - 14:15 | Son Güncellenme:

İran-Irak sınırında meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki sarsıntı, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu dört ülkede birden hissedildi. İlk gelen bilgilere göre, 130 yaralı var. İran'ın güneyinden geçen fay hattı geceden bu yana hareketli, 5.4 ve 4.6 büyüklüğünde depremler de kaydedildi.

Son dakika... Sınırda deprem

İran'da deprem fırtınası... Irak sınıırına yakın noktada gerçekleşen 5.9 büyüklüğündeki deprem, büyük korkuya yol açtı.

Haberin Devamı

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), yerel saatle 14.37'deki sarsıntının yerin 5.7 kilometre altında gerçekleştiğini bildiriyor.

USGS'nin sarsıntı haritası, depremin Irak ve İran'ın yanı sıra Suriye'nin doğusu ve Türkiye'den de Hakkari çevresinde hissedildiğini gösteriyor.

Barzanilerin yayın organı Rudaw, merkez üssü İran'ın Kirmanşah kenti olan sarsıntının Irak'ın başkenti Bağdat ile Erbil, Süleymaniye ve Kerkük kentlerinde de hissedildiğini aktarıyor.

İlk gelen bilgilere göre, depremde en az 130 kişi yaralandı.

İran'da bu sabah 09.07 ve 09.04 saatlerinde iki ayrı deprem daha oldu. 5.4 ve 4.6 büyüklüğündeki sarsıntılar, ülkeyi boydan boya kat eden fay hattı üzerinde yaşandı.

Umman Körfezi'ni geçtikten sonra karaya çıkan söz konusu büyük fay hattı, İran'ın güneyinden geçerek Türkiye topraklarına kadar uzanıyor.

Haberin Devamı

Kasım 2017'de Irak-İran sınırındaki Kirmanşah'ta gerçekleşen 7.3 büyüklüğündeki depremde, 500'den fazla insan hayatını kaybetmişti.