Gündem Son dakika: 'Tek kol' lakaplı o cani Mayadin’de

Son dakika: 'Tek kol' lakaplı o cani Mayadin’de

21.09.2017 - 07:49 | Son Güncellenme:

İstanbul’da Atatürk Havalimanı'nda 45 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı organize eden DEAŞ’lı Ahmet Çatayev’in izi Suriye’deki Mayadin bölgesinde bulundu. 'Tek kol' lakaplı teröristin Amerika’nın Tel Afer’den açtığı 240 kilometrelik terör koridoru ile güvenli bölgeye geçtiği ortaya çıktı. Çatayev’in koridoru kullanması diğer teröristlerin de önünü açtı.

Son dakika: Tek kol lakaplı o cani Mayadin’de

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ve 45 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını organize eden Çeçen asıllı DEAŞ komutanı Ahmet Çatayev’in izi bulundu. Bir kolu ve bir bacağı olmayan Çatayev, uzun süredir kaldığı Irak’ın Tel Afer ilçesinin DEAŞ’tan temizlenmesi üzerine Suriye’ye geçti.

Haberin Devamı

AMERİKA, PKK VE HAŞDİ ŞABİ ORTAKLIĞI

Tel Afer Operasyonu, geçtiğimiz haftalarda DEAŞ’tan alınmıştı. DEAŞ, 2014 yılında işgal ettiği ilçeyi, büyük mukavemet göstermeden bu güçlere teslim etti. Terör örgütü PKK da ABD öncülüğündeki uluslararası askeri koalisyon tarafından gerçekleştirilen ve Haşdi Şabi’nin de katıldığı operasyona destek vermişti. Şehirde çatışmalar büyümeden, Tel Afer’deki üst düzey DEAŞ’lı teröristler ve ailelerinin açılacak güvenlik koridorundan geçerek Suriye’deki güvenli noktalara geçmelerine yönelik bir anlaşma yapıldığı da ortaya çıktı.

O CANİ ARTIK GÜVENDE

Bu kapsamda, koalisyon havadan önceden belirlenen boş noktaları bombaladı ancak bu sırada DEAŞ’lı teröristler Tel Afer’den güneybatı yönünde açılan güvenli koridordan Suriye’ye geçti. 240 kilometrelik koridorun ardından DEAŞ’lı teröristler 20 Ağustos’ta Suriye-Irak sınırında bulunan Elbukemal bölgesine ulaştı.Tel Afer’den buraya gelen teröristler arasında “tanıdık” bir isim de bulunuyor. Yerel kaynakların bildirdiğine göre, 28 Haziran 2016 günü İstanbul Atatürk Havalimanı’na saldırarak 45 kişiyi katleden DEAŞ hücresinin bağlı olduğu Çeçen terörist Ahmet Çatayev de ABD’nin açtığı güvenli koridorla Telafer’den çıkıp Elbukemal’e gelen teröristler arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

MAYADİN’DE GÖRÜLDÜ

Elbukemal’de Suriye Ordusu ile DEAŞ arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Çatayev’in yanındakilerle birlikte Elbukemal’in 65 km kuzeybatısındaki Mayadin’e geçtiği öne sürülüyor. Bölgede, Koalisyon güçleri desteğiyle PKK ve Rusya desteğiyle rejim güçleri farklı noktalardan operasyon yapıyor.

Kaynak: Yeni Şafak