Dünya Son dakika... Trump reddetti! 'B*k çukuru ülkeler...'

Son dakika... Trump reddetti! 'B*k çukuru ülkeler...'

12.01.2018 - 16:34 | Son Güncellenme:

Twitter mesajı paylaşan ABD lideri, "Toplantıda kullandığım dil sertti ama kullandığım dil bu değildi. Asıl gerçekten sert olan yapılan tuhaf teklifti" dedi.

Son dakika... Trump reddetti B*k çukuru ülkeler...

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki bir toplantıda "Bu bok çukuru ülkelerden niye bu insanları kabul ediyoruz?" gibi bir cümle kullanmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Ülkesinin saat dilimiyle sabaha karşı Twitter mesajları paylaşan Trump, kullandığın dilin bu olmadığını söyledi. ABD lideri, "Toplantıda kullandığım dil sertti ama kullandığım dil bu değildi. Asıl gerçekten sert olan yapılan tuhaf teklifti" dedi.

Amerikan Washington Post gazetesinin sayfalarına taşıdığı haberde, Trump'ın bazı Afrika ülkeleri ve Haiti'yi kastederek söz konusu ağır cümleyi kurduğu belirtilmişti.

Büyük gürültü koparan haberin ardından Birleşmiş Milletler (BM) resmi açıklamayla Trump'ı topa tutmuştu. Haberdeki sözleri değerlendiren Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, "Doğrulanırsa, bunlar ABD Başkanı tarafından yapılan şoke edici ve utanç verici açıklamalar. Üzgünüm ama burada kullanılacak 'ırkçı'dan başka bir kelime yok" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Donald Trump bu hafta içinde ABD'de yaşama ve çalışma izni olan yaklaşık 200 bin El Salvadorlu'nun oturum izinlerini iptal etme kararı almıştı.

El Salvadorlulara, 2001'de ülkede büyük yıkım yaratan deprem felaketinin ardından Geçici Koruma Statüsü altında oturum izni verilmişti.

Trump yönetimi dört ay önce de selefi Barack Obama döneminde, Latin Amerikalı kaçak genç göçmenlerin sınırdışı edilmesini önlemek için konulan programa son vereceğini açıklamıştı.

Kaynak: BBC Türkçe