Gündem Son dakika: Bordo bereliler sızma harekatı düzenledi! Öldürüldüler

Son dakika: Bordo bereliler sızma harekatı düzenledi! Öldürüldüler

26.03.2017 - 12:49 | Son Güncellenme:

Tunceli'de İnsansız Hava Aracı ile tespit edilen bir grup PKK'lının etkisiz hale getirilmesi için bugün saat 05.00 sıralarında sızma harekatı düzenlendi. Yer yer devam eden çatışmalarda 14 PKK'lının öldürüldüğü öğrenilirken, operasyonda yaralanan bir asker helikopter ile Elazığ'a getirildi. Tunceli'de bölücü terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonda etkisiz hale getirilen 14 teröristin, bölgede sık sık yol kesip, araçları ateşe vererek terör örgütü propagandası yapan terörist grup olduğu belirlendi.

Son dakika: Bordo bereliler sızma harekatı düzenledi Öldürüldüler

Tunceli'de güvenlik güçlerinin PKK terör örgütüne yönelik başlattığı bahar operasyonu devam ediyor. Dün akşam saatlerinde Tunceli'nin Kutuderesi bölgesinde keşif uçuşu yapan İnsansız Hava Aracı, kayalık ve sık ormanlık alan içerisinde bir PKK'lının görüntüsünü tespit etti. Görüntüyü değerlendiren güvenlik kuvvetleri, bölgeden elde ettikleri istihbarat bilgileri doğrultusunda, bölgede kış üslenmesinde olan kalabalık bir PKK'lı grubun karların erimesi ile yer değiştireceği bilgisine ulaştı.

Haberin Devamı



JÖH TİMİ GECE SIZMA HAREKATI DÜZENLEDİ
Bunun üzerine Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat timi dün gece saatlerinde gizlice bölgeye sızarak, PKK'lıların barındığı yeri gözetim altına aldı. PKK'lıların bölgeden kaçmasını engellemek için stratejik bölgeyi sızma harekatı ile kuşatan JÖH timleri, sabaha kadar bölgede keşif yapıp, olası kaçış noktalarını belirledi. Bölgedeki JÖH timinin verdiği bilgiler doğrultusunda sabah saat 05.00 sıralarında PKK'lıların bulunduğu noktaya hava destekli operasyon başlatıldı. Operasyonun başlaması ile birlikte saat 05.00 ile 08.00 arasında helikopterlerle bölgeye bir tabur Jandarma Özel Harekat birliği indirildi. Bölgeye havadan indirilen JÖH timleri, Kutuderesi Vadisi içindeki PKK'lı grubun daha önceden belirlenen muhtemel kaçış istikametlerini tutarak, çembere aldı. Helikopterlerle bölgeye indirilen birliklerin bir kısmı ise gece bölgeye sızan JÖH timleri ile irtibata geçerek, PKK'lıların sığınaklarına doğru hareket etti. Sığınak yakınlarında farklı noktalarda gizlenen PKK'lılar bölgedeki askerlere ateş açmaya başlayınca çatışma çıktı. Açılan ilk ateş sırasında yaralanan asker helikopter ile alınarak Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı.

SIĞINAK İÇİNDE ÇATIŞMA
Kalabalık PKK'lı grubun barındığı sığınak yakınlarına kadar giren JÖH birlikleri, PKK'lıların teslim olması yönünde birçok kez çağrı yaparken, yapılan "Teslim ol" çağırlarına ateşle karşılık verildiği öğrenildi. Bunun üzerine bölgeye önce Kobra taarruz helikopterleri ile yoğun şekilde ateş açıldığı öğrenilirken, helikopter ateşinin ardından JÖH timlerinin sığınaklara kadar girdiği belirtildi. Güvenlik kaynakları, sığınak girişlerinde PKK'lılarla yakın mesafede çatışmaların yaşandığını belirtirken, şu ana kadar 14 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini söyledi.Tunceli Valiliği'nden operasyon ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Tunceli merkez Kutu Dere bölgesi sınırları içerisinde Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca icra edilen operasyon kapsamında; 14 bölücü terör örgütü mensubu terörist silah ve teçhizatıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiş olup, 1 kahraman askerimiz hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanarak tedavi altına alınmıştır. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam edilmektedir"

OPERASYONUN AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI

Haberin Devamı

Kent merkezine bağlı Tunceli-Erzincan karayolu yakınındaki Kutuderesi bölgesinde Tunceli İl Jandarma Komutanlığı timlerince, sabah saatlerinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik başlatılan ve 14 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

Yol kesip araçları ateşe veren teröristler ölü ele geçirildi

Teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine bölgeye gelen takviye birlikler desteğindeki güvenlik güçleri ile teröristler arasında yoğun çatışma yaşandı. Çatışmada, sığınaktaki 14 terörist ölü ele geçirildi.

"Kobra" tipi helikopterlerin de teröristlerin kaçış güzergahlarını ateş altına aldığı operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin Mehmetçik'in zorlu şartlar altındaki kararlı mücadelesi ve yoğun silahlı çatışmasında etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Savaş uçakları ya da helikopter ateşiyle değil, Mehmetçik'in birebir silahlı çatışmaya girerek etkisiz hale getirdiği teröristlerin bölgede 2015-2016 yılları arasında sık sık yol kesip, araçları ateşe vererek terör örgütünün propagandasını yapan grup olduğu anlaşıldı.