Gündem Son dakika... Batı cephesinde hat birleşti! Bir günde 8 köy YPG'lilerden alındı

Son dakika... Batı cephesinde hat birleşti! Bir günde 8 köy YPG'lilerden alındı

09.02.2018 - 08:49 | Son Güncellenme:

YPG'lilerin Hatay'ın karşısında kurduğu terör cephesi saatler içinde paramparça oldu. Reyhanlı'nın hemen karşısındaki Nisriyye, Dükkan, Eşkan ve Seferiye köyleri bugün YPG'li teröristlerden temizlendi. Kırıkhan'ın karşısındaki İska, Sulduçuk, Yukarı ve Orta Çakallı köyleri de bugün kurtarıldı. Aralıksız son dakika haberinin geldiği Zeytin Dalı Harekâtı'nda Türk özel kuvvetler askerleri ve ÖSO güçleri, Cinderes'e doğru ilerliyor. Raco'dan dumanların yükseldiği görüntüler geliyor. Bölgedeki terör mevzileri, Türk savaş uçakları tarafından vuruluyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve diğer kuvvet komutanları, havadan Zeytin Dalı Harekâtı'nı denetledi. Öldürülen terörist sayısı 1062'ye çıktı. Zeytin Dalı Harekâtı'nda uçaklar havalandı, Afrin merkez, Minniğ, Bafilun Dağı, Raco ve Kefr Cenne'deki terör mevzileri yerle bir edildi. Sosyal medyaya yansıyan video kayıtlarında jetlerin sesi net şekilde duyulurken, Afrin merkezden de ilk görüntüler ve fotoğraflar geldi.

Son dakika... Batı cephesinde hat birleşti Bir günde 8 köy YPGlilerden alındı

15.30 : Anadolu Ajansı: Hatay'da sınırın sıfır noktasında konuşlu olan çoklu roketatar sistemleri terör mevzilerini vuruyor. Atışlar aralıklarla devam ediyor.

Haberin Devamı

15.10 : Batı cephesinde bir başka köy daha alındı: Seferiye. Seferiye, Cinderes bölgesinde yer alıyor.

14.55 : Türk özel kuvvetler askerleri ve ÖSO güçleri, Sulduçuk köyünü de ele geçirdi. Böylece batı cephesindeki Şeyh Hadid bölgesinde hat birleşti.

14.40 : Hatay Kırıkhan'ın karşısındaki Yukarı Çakallı köyünden sonra Orta Çakallı köyü de YPG'lilerden kurtarıldı.

14.30 : Zeytin Dalı Harekâtı'nın 21. gününde YPG'lilerden temizlenen alan 157 kilometrekareye yükseldi.

14.20 : Raco'dan dumanların yükseldiği görüntüler geliyor. Bölgedeki terör mevzileri, Türk savaş uçakları tarafından vuruluyor.

Son dakika... Batı cephesinde hat birleşti Bir günde 8 köy YPGlilerden alındı

13.40 : Türk ordusu Cinderes'e doğru ilerliyor. Nisriyye ve Dükkan'dan sonra İskan Arabi köyü de YPG'lilerden temizlendi. ÖSO güçleri, köyden ilk fotoğrafı paylaştı.

Son dakika... Batı cephesinde hat birleşti Bir günde 8 köy YPGlilerden alındı

13.35 : Cinderes'in kuzeyindeki Şeyh Hadid çevresinde de hareketlilik var. Türk askeri, Cukali Favkani (Yukarı Çağla) köyünü YPG'den aldı.

Haberin Devamı

13.30 : Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve diğer kuvvet komutanları, havadan Zeytin Dalı Harekâtı'nı denetledi.

13.10 : Nisriyye ve Dükkan'dan sonra aynı hattaki İska köyü de YPG'llierden kurtarıldı.

12.00 : Afrin'in batısındaki Nisriyye ve Dükkan köyleri, YPG'li teröristlerden temizlendi. Söz konusu köylerin konumu, Reyhanlı'nın hemen kuzeydoğusunda sınırın sıfır noktasında.

Anadolu Ajansı, 20 Ocak'ta başlayan Zeytin Dalı Harekâtı'nda bugüne kadar 43 noktanın teröristlerden alındığını aktarıyor. Kurtarılan yerler arasında köyler, yerleşimler, dağı veya tepeler var.

11.30 : Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün Afrin'in güneybatısında gerçekleşen çatışmada bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

10.50: Doğan Haber Ajansı, hava harekatının sabah saatlerinde de devam ettiğini bildiriyor. Ayrıca sınır hattındaki Fırtına obüsleri ve topçu birlikleri terör mevzilerini dövüyor.

09.55 : TSK: Zeytin Dalı Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1062 oldu.

08.30 : Türk savaş uçakları, dört günlük bir aranın ardından YPG'nin terör mevzilerini bombardımana tuttu. Gece yarısı gerçekleşen hava harekâtında vurulan yerler arasında Afrin merkez, Minniğ, Bafilun Dağı, Raco bölgesi ve Kefr Cenne de var.

Haberin Devamı

Sosyal medyaya yansıyan video kayıtlarında jetlerin sesi net şekilde duyulurken, Afrin merkezden de ilk görüntüler ve fotoğraflar geldi. Afrin merkezde YPG'nin komuta merkezinin vurulduğunu belirten yerel kaynaklar, savaş uçaklarının Menbic üstünden de geçtiğini aktarıyor.

08.10 : Yerel kaynaklar, Türk topçusunun Cinderes'teki Deyr Balut'taki terör hedeflerini vurduğunu bildiriyor.

08.00 : Türkiye'nin askerlerini Menbic'ten askerlerini çekmesini istediği ABD, YPG'li teröristlerin kontrolündeki ilçeye Korgeneral Paul E. Funk ve General Jamie Jarrard'ı gönderdi. YPG'nin terör örgütü PKK ile bağlantısını göremediklerini söyleyen Korgeneral Funk, Türkiye'yi herhangi bir saldırı gerçekleştiğinde karşılık vermekle tehdit etti. New York Times gazetesi, diğer Amerikan medyasıyla birlikte gittiği Menbic'ten olay yaratacak fotoğrafları sayfalarına taşıdı.

Son dakika... Batı cephesinde hat birleşti Bir günde 8 köy YPGlilerden alındı

07.20 : ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Washington'ın Menbic konusunda Ankara'dan baskı görmeye devam ettiğini söyledi. Mattis, Türk mevkidaşı Nurettin Canikli ile gelecek hafta bir araya geliyor.

Haberin Devamı

07.00 : Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'nın 21. gününde gelişmeleri canlı blogla aktarıyor olacağız.