Dünya Son dakika... Prens Harry ve Meghan Markle evlendi!

Son dakika... Prens Harry ve Meghan Markle evlendi!

19.05.2018 - 11:05 | Son Güncellenme:

Yılın düğününde çiftler konukların huzurunda birbirine 'evet' dedi. Düğün sonunda Prens Harry Sussex Dükü, Meghan Markle ise Sussex Düşesi oldu. Kraliyet düğününe oyuncu George Clooney ve eşi Amal Clooney, yine oyuncu İdris Elba, eski futbolcu David Beckham, televizyoncu Oprah Winfrey, sanatçı Elton John, oyuncu Priyanka Chopra ve tenisçi Serena Williams katıldı.

Son dakika... Prens Harry ve Meghan Markle evlendi

15.40 : Gelin ve damat, nikahtan sonra atlı arabaya binerek halkı selamlıyor.

Haberin Devamı

Son dakika... Prens Harry ve Meghan Markle evlendi

Yüzüğü Prens tasarladı

15.00 : Prens Harry, eşi için kendi çizdiği bir alyans seçti. Altın yüzük, büyük bir pırlantanın etrafında iki küçük pırlanta ile süslendi. Büyük taş Harry’nin ikinci ev olarak gördüğü Bostwana’dan, küçük taşlar ise Diana’ya ait olan bir broştan geliyor. Yüzüğü kraliyet ailesinin resmi kuyumcusu olan Cleave&Company tasarladı.

'Evet' dediler

14.30 : St George Şapeli'nde Meghan Markle ve Prens Harry karşılıklı olarak evlilik yeminlerini ettiler ve ardından ikisi de "Evlenmeyi kabul ediyor musunuz?" sorusunu "Ediyorum" diyerek yanıtladı.

Düğün sonunda Prens Harry Sussex Dükü, Meghan Markle ise Sussex Düşesi oldu.

Gelinin annesi Doria Ragland tören esnasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

13.55 : Gelin Meghan Markle, Windsor Kalesi'ne ulaştı. Törendeki yerlerini alanlar arasına Kraliçe Elizabeth ve Prens Charles da katıldı.

13.40 : Prens Harry de sağdıcı olan ağabeyi Prens Willam'la birlikte St George Şapel'ine ulaştı.

13.25 : Gelin Meghan Markle, düğün için yola çıktı. Yanında annesi Doria Ragland var.

Son dakika... Prens Harry ve Meghan Markle evlendi

13.20 : Kraliyet ailesi üyeleri düğünün yapılacağı St George Şapeli'ne ulaşmaya başladı. Sanatçı Elton John, oyuncu Priyanka Chopra ve tenisci Serena Williams da tören katılıyor.

12.50 : Kraliyet düğününe konuklar gelmeye başladı. Oyuncu George Clooney ve eşi Amal Clooney.

Son dakika... Prens Harry ve Meghan Markle evlendi

İngiliz aktör İdris Elba. Amerikan medyasının önde gelen isimlerinden Oprah Winfrey.

Son dakika... Prens Harry ve Meghan Markle evlendi

12.45 : Düğünü televizyonları yerine yerinde Windsor kentinde izlemek isteyenler sabah erken saatlerde şehre akın etti. Günün ilk ışıklarından itibaren yeni evli çiftin geçiş yapacağı güzergah dolmaya başladı.

Son dakika... Prens Harry ve Meghan Markle evlendi

11.40 : St George Şapeli'nin içi ve kapıları beyaz çiçeklerle süslendi. Kullanılan çiçekler arasında şakayıklar öne çıkıyor.

Son dakika... Prens Harry ve Meghan Markle evlendi

10.30 : Buckingham Sarayı'ndan yapılan resmi açıklamada İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in torunu Prens Harry'i bu sabah Sussex Dükü ilan ettiği duyuruldu.

10.20 : İngiltere Kraliyet ailesinde taht sıralamasında altıncı sırada yer alan 33 yaşındaki Prens Harry ile 36 yaşındaki oyuncu ABD'li Meghan Markle, bugün Türkiye saatiyle 14.00'da St George Şapeli'nde evlenecek.

Haberin Devamı

Yılın düğününü bekleyen yüzlerce kişi, Windsor Kalesi'nin dışında kamp yaparak geceyi geçirdi.

Son dakika... Prens Harry ve Meghan Markle evlendi

Çiftin nikahını Canterbury Başpiskoposu Justin Welby kıyacak. St George Şapeli'ndeki töreni ise Papaz David Connor yönetecek. ABD'li Pastör Michael Curry de törende bir konuşma yapacak. Dini törenin ardından çift, atlı araba ile Castle Hill, High Street, Sheet Street, Kings Road, Albert Road ve Long Walk güzergahından geçerek Windsor Şatosu'na geri dönecek.
Son dakika... Prens Harry ve Meghan Markle evlendi

Nikahın kıyılmasının ardından çiftin saat 15:00'da atlı arabaya binerek, Windsor sokaklarında dolaşması bekleniyor. Çift, bunun için resmi ve törensel devlet etkinliklerinde kullanılan Ascot Landau adlı at arabasını seçti.

Haberin Devamı

Araç, Castle Hill'den ayrılacak, Windsor sokaklarında ilerleyecek ve daha sonra Long Walk yolundan geçerek, Windsor Şatosu'ndaki St George Salonu'na dönecek.

Son dakika... Prens Harry ve Meghan Markle evlendi

St George Salonu'nda verilecek resepsiyonun evsahipliğini Kraliçe Elizabeth yapıyor. Markle'ın kraliyet ailesinde uzun yıllardır var olan bir geleneği bozarak, bir konuşma yapması bekleniyor.

Akşam saatlerinde ise damadın babası Prens Charles tarafından Windsor Şatosu'ndan yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Frogmore House'ta özel bir resepsiyon daha verilecek. Buna da 200 kişi davet edildi.

TELEVİZYONLAR CANLI YAYINLAYACAK

10.15 : Kraliyet düğününü dünyada yüzlerce televizyon canlı yayınlayacak. İngiliz yayın kuruluşu BBC hem televizyon hem de radyodan düğünü naklen aktaracak.

BBC, bu düğün için İngiltere'de televizyon izleyen ve radyo dinleyen herkesin ödemekle yükümlü olduğu lisans ücreti uygulamasını askıya aldığını açıkladı.

GELİNİN BABASI DÜĞÜNE KATILMIYOR

10.10 : Nikah için 600 kişiye davetiye gönderildi. Buna ek olarak akşam düzenlenecek olan özel resepsiyona aralarında 1990'ların ünlü pop müzik grubu Spice Girls'ün üyelerinin de olduğu 200 kişi daha davet edildi.

Haberin Devamı

Davetiyede erkeklerin takım elbise; kadınların ise gündüz elbisesi ve şapka ile gelmesi istendi. Markel'ın gelinliğinin detayları ise halen sır gibi saklanıyor.

Markle'ın babası Thomas Markle'ın ise düğüne katılması beklenmiyor. Daha önce Thomas Markle'ın düğüne katılacağı açıklanmış ancak daha sonra kendisinin bir fotoğrafçıya düğüne hazırlanma sırasında çekildiği söylenen mizansen pozlar verdiğinin ortaya çıkmasının ardından katılmama kararı aldığı bildirilmişti.

Markle'ın annesi Doria Ragland ise düğünden birkaç gün önce İngiltere'ye gelerek, Kraliçe II. Elizabeth, Edinburgh Dükü Prens Philip, Cambridge Dükü Prens William ve Cambridge Düşesi Catherine Middleton ile tanıştı.

Kensington Sarayı, kısa bir süre önce kalça protezi takılan Prens Philip'in düğüne katılacağını açıkladı. Ancak Kraliyet ailesinin yaklaşık üç hafta önce doğan en yeni üyesi, Prens Harry'nin yeğeni Prens Louis'in ise düğüne katılması beklenmiyor.

Başbakan Theresa May ile ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn ise törene davetli listesinin 'siyasi liderlerin resmi listesi' olmayacağı yönünde karar alınmasının ardından davetli edilmedi. Bu karar, ABD Başkanı Donald Trump'ın da düğüne katılmayacağı anlamına geliyor.

Saray'dan yapılan açıklamada, bu kararın hükümetle istişare edilerek alındığını ve Prens Harry'nin taht sıralamasında altıncı olmasıyla uyumlu olduğu belirtildi.

Ayrıca Prens'in arkadaşı olan Barack ve Michelle Obama'nın da davet edilmediği öğrenildi.

Halktan da 1000 civarında kişinin Windsor Şatosu'nun içine alınması bekleniyor. Bu kişiler gelin ve damadın şatoya giriş ve çıkışını canlı görebilecek.

Manchester Arena saldırısında yaralanan 12 yaşındaki Amelia Thompson da davet edilen kişiler arasında yer alıyor.

BAŞNEDİME YOK, SAĞDIÇ PRENS WILLIAM

10.00 : Markle, düğüne bir başnedime ile hazırlanmamaya karar verdi. Saray'dan yapılan açıklamada nedimelerin tamamının çocuklar olacağı açıklandı.

Prens William ve Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın ilk çocukları Charlotte'un da nedime olacağı duyuruldu.

Beklenebileceği gibi, Prens Harry ağabeyi Prens William'dan sağdıcı olmasını istedi. Benzer şekilde, Prens Harry de 2011'deki düğününde Prens William'ın sağdıçlığını yapmıştı.

09.30 : Prens Harry ve oyuncu Meghan Markle'ın düğününü canlı blogla aktaracağız.