Sonbahar çorbası tarifi
Yaz aylarını geride bıraktığımız bugünlerde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve vücudun kışa hazırlanması hastalıklara karşı korunmada oldukça önemli. Mevsim geçiş döneminde öğünlerde her sebzeye mutlaka yer verilmesi gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, sonbahar çorbası tarifi paylaştı.
Malzemeler
-500 gr bal kabağı
-1 adet orta boy patates
-1 tatlı kaşığı zerdeçal
-2 adet büyük boy soğan
-1/2 adet havuç
-2-3 adet kereviz sapı
-1 yumurta beyazı1 tatlı kaşığı taze zencefil
-1 litre su
-1/2 bardak süt
-10-12 yaprak pazı
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-5 adet dövüşmüş ceviz
-5 adet dövülmüş fındık
-1 yemek kaşığı pul biber
-Karabiber
Sonbahar Çorbası Nasıl Yapılır?
-Tüm malzemeleri 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin ve kaynayan suya atın.
-Yumurta akı, süt, dövülmüş ceviz ve fındığı başka bir kapta çırpın.
-Hazırladığınız karışımı kaynayan sebzelerin içine dökün.
-Yeterince kaynayan karışımı soğuttuktan sonra blenderdan geçirin.
-Çorbayı biraz dinlenmesi için kenara alın.
-Pul biber ve zerdeçal ekleyerek servis edebilirsiniz.
Kilo kontrolü için meyve ve kuruyemiş dikkatli tüketilmeli!
Sonbahar gibi mevsim geçişlerinde evde daha fazla vakit geçirildiği için kuruyemiş ve meyve gibi yiyeceklerin tüketiminin abartılabildiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, “Bu da yine aynı şekilde kilo kısır döngüsüne sebep olan başka bir etken. Özellikle meyve porsiyonu kilo açısından riskli olduğu için günde 1 avuç kadar meyve ara öğün olarak tüketilebilir. Kuruyemiş tüketimine de dikkat edilmeli ancak ceviz, badem ve yer fıstığı tüketilmesi uzun süre tok hissetmeyi sağlar” dedi.
Mevsimin gözdeleri:
Eylül
Üzüm ve fındık
Ekim
Turp ve havuç
Kasım
Pazı ve Ispanak