Tatil Sonbahar'da görülmesi gereken en güzel 8 yer

Sonbahar'da görülmesi gereken en güzel 8 yer

09.10.2018 - 17:06 | Son Güncellenme:

Sonbaharın kendini iyiden iyiye hissettirmesiyle birlikte sonbaharda gidilmesi ve görülmesi gereken yerler nereler? Mevsime göre güzelliği değişen lokasyonlardan en çok sonbaharda güzelleşen 8 yeri sizler için derledik. İşte sonbaharın güzelliği ile değişen görülmesi gereken yerler...

Sonbaharda görülmesi gereken en güzel 8 yer

Sonbahar denilince akla yalnızca hüzün gelmesin. Özellikle sonbaharda görülmesi gereken yerler bu mevsimi daha güzelleştiriyor. İşte sonbaharda görülmesi gereken yerler;

Haberin Devamı

Abant

Batı Karadeniz bölümü dağlarının ikici sırasını oluşturan, Abant ve Keremali dağları üzerinde yer alan Abant sonbaharın vazgeçilmez destinasyonlarından. Abant Gölü yeraltında meydana gelen tektonik çöküntüler sonucunda büyük taş bloklarının vadiyi doldurmasıyla oluşmuştur.Abant Gölü çevresinde uzun yürüyüşler yapabilir, faytonla eğlenceli bir tur atabilir, bisiklet kiralayarak gezintilere çıkabilir ve manzaraya karşı serpme kahvaltı keyfi yapabilirsiniz.

Kapadokya

Türkiye'nin en eşsiz bölgelerinden olan Kapadokya sonbaharda bir başka güzel. Times Gazetesi’nde yayımlanan “Dünya’nın Yeni 25 Harikası” listesine 5. sıradan giren Kapadokya, aynı zamanda da 1985’ten beri UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde.Kapadokya’da gezilecek yerler temelde bu 6 yerleşim yerine bağlı şekilde kümeleniyor: Avanos, Çavuşin, ürgüp, Göreme, Uçhisar ve Ortahisar.

Haberin Devamı

Kaz Dağları

Türkiye'nin en büyük zenginliklerinden biri Kaz Dağları. Zeytin bahçeleri, kızılçam ve daha da yükseklerde meşe ve karaçam ormanlarıyla kaplı bu güzel coğrafya sonbaharın vazgeçilmez destinasyonlarından.

Şile

Ağva , Şile Kalesi, Şile Feneri ve Tarihi Şile Evleri ile Hanımsuyu Çeşmesi, Osmanlı Hamamı ve Kilise kalıntısı, Yeniköy’deki Vaftiz Yeri ile Sarıkavak ve Heciz Kaleleri ile Şile her daim gezilmeye görülmeye değer yerlerden.

Yedigöller

Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl olarak 7 gölün olduğu bölge, sonbahar denilince ilk akla gelen yerlerden.

Polenezköy

İstanbul'a yakın nefes alınacak lokasyonlardan olan Polonezköy, yabani kuş sesleri ve yemyeşil tabiat eşliğinde, doğayı ve kültürü aynı anda yaşayabileceğiniz eşsiz bir cennet kösesi, İstanbul'un arka bahçesi...

Safranbolu

Tarihi değerleri, kent kültürü, yaşam tarzı, gelenek ve görenekleri, konak ve evleri, doğal güzellikleri ile Safranbolu sonbaharın yaşanacağı en güzel yerlerden.

Kızılcasu yaylası

Kastamonu’nun Şenpazar ilçesinde bulunan ve doğal güzelliği ile görenleri adeta büyüleyen ‘”Saklı Cennet Şenpazar” unvanına sahip Kızılcasu ormanları, sonbaharda ziyaretçilerinden büyük ilgi görüyor.