Saç Bakımı Sonbaharda güçlü saçlar için uzmanından öneriler

Sonbaharda güçlü saçlar için uzmanından öneriler

17.10.2018 - 14:55 | Son Güncellenme:

Sonbahar geldi, yazın yıpranan saçlar için şimdi bakım zamanı. Deniz, havuz, güneş saçların zayıflamasına, kurumasına ve yıpranmasına sebep oluyor. Evde uygulanabilecek basit tekniklerle sağlıklı saçlara kavuşmak mümkün.

Sonbaharda güçlü saçlar için uzmanından öneriler

Mevsim dönümlerinde özellikle de yaz bitiminde, güneşten, deniz suyundan, havuzdaki klordan, sık şampuan kullanımından saçlar kuru, mat ve taranması zor hale geliyor. QNET Ürün Eğitmeni Sanaa Jahoui, ekim-kasım aylarında saç uçlarını kesip yoğun bakım yapmanın tam zamanı olduğunu vurguluyor. Sanaa Jahoui, güçlü saçlar için pratik önerileri de aktarıyor: “Yıpranmış saç uçlarından kurtulduktan sonra hindistan cevizi ve argan yağı gibi değerli yağlarla saçlarımızı besleyebiliriz. 1- 2 saat arasında saçlarımızı sıcak bir havlu ile kapatıp sonrasında şampuanla yıkayabiliriz. Şampuanlarken de her seferinde saç derisine masajla, kan dolaşımını arttırabiliriz. Böylelikle saçlarımızın daha fazla besin almasını sağlayabiliriz. Saçlarımızı iyice duruladıktan sonra saç kremi ile son bakımı yapmış oluruz” diyor.

Haberin Devamı

Mutfaktaki basit malzemelerle saç maskesi tarifi…

Sanaa Jahoui mutfakta basit tariflerle sağlıklı saçlar için maske tarifi de veriyor: Saçın uzunluğuna göre bir veya iki yumurta, süzme yoğurt, bir kaşık bal ve yeterli miktarda bir bitkisel yağı (Zeytinyağı, Hindistan Cevizi Yağı veya Argan yağı), iyice karıştırdıktan sonra, saça kökten uca sürüyoruz. 30 dakika-1 saat arasında saçta kalmasını sağlıyoruz. Önce ılık suyla sonra şampuanla masaj yaparak saçımızı yıkıyoruz, saç bakım kremini uçlara kullanıyoruz. Bu maskedeki yumurta saça boyama işleminde kaybedilen proteini geri kazandırıyor, süzme yoğurt nem veriyor, matlaşmış saçlara çok iyi geliyor, bal besin ve parlaklık sağlıyor, bitkisel yağlarsa hem nem, hem parlaklık veriyor; hem de saç tellerini koruyor.

Haberin Devamı

Haftada 2 kez şampuanla yıkamak yeterli!

Saç için besleyici zeytinyağı, argan, çay ağacı ve hindistan cevizi yağının oldukça faydalı olduğunu belirten Jahoui, bir uyarıda da bulunuyor; “Her gün saçları şampuanla yıkamak saç derisinin doğal yapısına zarar verebilir. Daha fazla yağ üretmesine sebep olur. Saçlarımızı haftada 2 kere yıkamalıyız. Eğer çok kirli bir ortamda çalışılıyorsa veya her gün sporla terleme varsa o zaman daha sık yıkamalıyız ama daha az şampuan kullanmak gerekir” dedi.

Sanaa Jahoui, sağlıklı saçlar için doğru şampuan seçiminin önemine de değiniyor. “Şampuan seçimi yapmadan önce saçlarımızı doğru tanımalıyız. Saç tipimize uygun bitkisel içerikli şampuanlar kullanmalıyız. Saça zarar vermeden saç köklerini besleyen, yüksek miktarda E Vitamini barındıran içinde SLS, Paraben, Silikon ve Mineral Yağlar gibi zararlı içerikleri olmayan şampuanlar tercih etmeliyiz. QNET Naturtres Saç Bakım Serisiyle kadınların saçlarını besleyen, sağlıklı uzamasına yardımcı olan ve saç derisine zarar vermeyen içerikleri bir araya getirdik” diyor.

Havlu yerine pamuklu tişört…

Canlı saçlar için saç kurutmanın da önemini hatırlatan Sanaa Jahoui; “Saçlarının kabarıklığından şikayet eden kişilerin saçlarını kuruturken havlu yerine pamuklu bir tişörtü kullanabileceklerini belirtiyor. Jahoui; “Normal havlular saçta çok fazla sürtünmeye neden olduğu için saçın yıpranmasına ve kabarmasına yol açar. Elektriklenmeyi engelleyen pamuklu tişört ile daha sakin saçlara kavuşabileceklerini aktarıyor.

Yazarlar