Sağlığın her alanında ortada bir sorun varsa önce o sorun ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Böyle olunca bilin bakalım ne oluyor, en yakın zamanda yeniden aynı sorunla karşılaşıyoruz. Sorunu ortadan kaldırmak onu görmezden gelmekten farksızdır. O sorunun kaynağına inmeden yeniden oluşmasını engelleyemeyiz. Diğer türlü sorun daha da karmaşıklaşır.

Konu kilolar olduğunda da durum aynı şekilde işliyor. Kilolardan kurtulmaya başlamadan önce neden kilo aldığımızı saptamamız gerekiyor. Oturup düşünelim, kilo almamızın nedenleri neler olabilir. Öncelikle gereksinimimizden fazla kalori alıp o kalorileri harcayamayıp üzerimizde biriktirdiğimiz için kilo almış olmamız yüksek ihtimal gibi görünüyor. Bu noktada kendimize şunu sormalıyız, peki beni gereksinimimden fazla yemeye iten ne? Psikolojik açıdan zor bir dönemden mi geçiyorum, yoksa hormonal dengemde bir problem mi var, kullanmam gereken ilaçlar var da ben onları ihmal mi ediyorum veyahut da kullandığım ilaçlar mı iştah dengemi bozuyor… Bu durumların hepsi tek başımıza baş etmemizin zor olduğu problemlerdir. Bazen baş ettiğimizi sanırız fakat zaman geçtikçe o sorunlara yenileri ekleniyorsa pek de baş etmiş sayılmayız. O yüzden muhakkak uzman desteğiyle ilerlemek önemlidir.

Haberin Devamı

Özellikle çok fazla diyet yapıp kilolar verip sonrasında geri alanlardansak, kilo verme başarımızın hiçbir önemi olmadığını artık bilmeliyiz. Bundan sonra gittiğimiz yolu değiştirmeliyiz. Sadece diyet desteği ile değil belki doktor belki diyetisyen belki psikolog belki de spor hocasından destek alıp birlikte ilerlemeliyiz. Eskisinden farklı hareket etmeliyiz ki aynı sonuçlarla karşılaşmayalım.

Kan tahlillerimizi düzenli yaptırmadığımız için de kilo sorunuyla karşılaşıyoruz. Halbuki 6 ayda bir tahlillerimizi yenileyip muhakkak uzman görüşü almalıyız. Doktorumuzun verdiği ilaçları da muhakkak kullanmalıyız, ilaç kullanmadan sadece diyetle her sağlık durumu düzeltilemez.

Aşırı yapay, hazır gıda ile beslenme, aşırı alkol tüketimi de maalesef kilo artışının önemli sebeplerinden olabiliyor. Bu gıdalardan zengin beslendiğimizde kilomuzu korumak neredeyse imkansız… Özellikle yaş alırken yavaşlayan metabolizmamıza bu gıdalarla beslenmeyi eklediğimizde işler daha da karmaşık bir hal alabiliyor. Kilo vermiş olsak da korumak için düzgün besinlerin hayatımızda daha çok yer almasına ihtiyacımız var.

Haberin Devamı

Eğer bu seferki diyetimiz alışkanlık haline gelsin sonra tekrar kilo almayalım istiyorsak eskisinden farklı yolda ilerlememiz gerekiyor. Öncelikle de yukarıda dediklerimi yani nedenini sorgulamalıyız ki bu seferki yolculuğumuz alışkanlık haline gelsin…

Kilo verme sürecinizde bu sefer nedenini bulduğunuz keyifli bir yolculuk dilerim…

instagram.com/birbuketdiyet