Ekonomi Sosyal inovasyon ağına Zorlu destek

Sosyal inovasyon ağına Zorlu destek

21.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zorlu Holding dünyanın önde gelen ağı olan Social Innovation Exchange (SIX) ile işbirliği gerçekleştiriyor.

Sosyal inovasyon ağına Zorlu destek

Bu kapsamda Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu SIX platformuna yönetim kurulu üyesi olurken, ikinci “SIX Wayfinder” toplantısı da, inovasyon elçileri ve alanında uzman konuşmacıların katılımı ile 14 - 15 Mayıs 2018’de Zorlu Holding ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenecek.

Haberin Devamı

İmece ile ilk adım

Emre Zorlu, SIX CEO’su Marcello Palazzi ve Direktörü Louise Pulford’un katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, Zorlu Holding’in toplumsal meselelere sosyal inovasyon ile çözüm üretilmesine öncü olma vizyonuyla hareket ettiğini dile getirerek şunları söyledi:

“Günümüzün karmaşık ve çok boyutlu sorunlarını, yapıları gereği, ne devletlerin ne kurumların tek başına çözmesi mümkün değil.

Bu tür sorunlar ancak farklı disiplinlerden insanları ve kurumları bir araya getiren, sosyal faydası yüksek yenilikçi ve sürdürülebilir yöntem ve çözümlerin paylaşılmasına imkan veren platformlarla sağlanabilir.

Bu konuda ‘imece’ ile ilk adımı attık ve imece bugün kendi ayakları üzerinde duracak bir yapıya kavuşmak üzere. Fakat sosyal inovasyon konusunda çok daha geniş kapsamlı bir ekosistem oluşturmamız gerekiyor. SIX tüm bu konularda dünyanın en önde gelen ağı olarak sosyal inovasyonun küresel olarak gelişimine ciddi katkılar sağlıyor.”

Haberin Devamı

Türkiye’de toplanacak

SIX’in Wayfinder toplantılarının ikincisinin önümüzdeki günlerde Zorlu Holding’in ev sahipliğinde Türkiye’de düzenlenmesinin önemli bir kazanım olacağını dile getiren Emre Zorlu, “Alanında uzman birçok konuşmacının yer alacağı SIX Wayfinder İstanbul’da; dünyada sosyal inovasyonun gelişimi başta olmak üzere bu alanda bir ekosistem oluşturmanın koşulları, Türkiye’nin bir merkez olarak nasıl konumlandırılacağı gibi birçok konuyu değerlendirme fırsatı yakalayacağız” dedi.