Ekonomi 'Sosyal konut bende kalıtım haline geldi'

'Sosyal konut bende kalıtım haline geldi'

21.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik eski bakanı Erdoğan Bayraktar, Maksem İnşaat’la ortak olarak hayata geçirdikleri Bulvar Atakent projesinin yüzde 10’unu ihtiyaç sahiplerine yüzde 35 indirimle sattıklarını açıkladı

Sosyal konut bende kalıtım haline geldi

Çevre ve Şehircilik eski bakanı Erdoğan Bayraktar’ın şirketi Bayraktar İnşaat ile Maksem İnşaat’ın firmaları olan Maksem Oğuzkağan Ortaklığı; İstanbul Halkalı’da 250 milyon lira yatırım yaptıkları Bulvar Atakent projesini satışa çıkardı. 391 konut ile 26 ticari üniteden oluşan projenin yüzde 10’unun ise ‘sosyal konut’ mantığıyla ihtiyaç sahiplerine yüzde 35 indirimle satıldığı açıklandı. Erdoğan Bayraktar, ‘sosyal sorumluluk’ kapsamında İstanbul’da ikamet eden, konutu olmayan, çocuklu ailelere 40 adet evi metrekaresi 3 bin 500 liradan sattıklarını söyledi. Projenin mevcut metrekare fiyatları ise 4 bin 300 liradan başlıyor.

Haberin Devamı

Bayraktar, sosyal konut ihtiyacına kendi projelerinde de yanıt vermeye çalışacağını belirterek, şunları söyledi:

“KİPTAŞ ve TOKİ zamanlarımda sosyal konutları, barınmaya ihtiyacı olan ancak konuta erişemeyenlere yaptığımız konutları; bir gelirimiz olmadığı için, lüks konut yapıp oradan sağladığımız gelir ile yapardık. O anlayış bende kalıtım yaptı. Sadece devletten beklememek lazım. Sektöre de örnek olsun isterim. Bundan sonra hayata geçireceğim projelerde de imkan oldukça bunu sürdüreceğim. Ortalama 300-400 konutluk her proje, yüzde 10’unu barınma ihtiyacı olan ancak yeterli parası olmayan vatandaşlara ayırabilir.”

‘Ailelere yaptık’

Maksem Oğuzkaan ortaklığını anlatan Erdoğan Bayraktar, “Yüzde 50’si bizim, yüzde 50’si Maksem’in. Bulvar Atakent projesinin ise yüzde 60’ı Maksem-Oğuzkaan ortaklığının, yüzde 40’ı Maksem’in. Oğuzkaan 7 yıllık bir firmaydı, satın almıştık” dedi.

Haberin Devamı

Bulvar Atakent projesini aileler için tasarladıklarını kaydeden Bayraktar, projede 10 farklı ödeme modeli sunduklarını söyledi.

Arsayı ihaleyle Vatan Bilim ve Teknoloji Vakfı’ndan aldıklarını anlatan Bayraktar, karşılığında 2 kolej, bir teknik meslek lise ve yurt yapacaklarını, ayrıca 25 milyon lira ödeyeceklerini belirtti.

Maksem Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan ise Halkalı Atakent Mahallesi’nin gelişimine dikkat çekerek, mega projelerin bağlantı noktasında bulunduğunu kaydetti.

‘Yap-satçılığı unutmuşum’

Erdoğan Bayraktar, projeyi ortaklıkla hayata geçirdiklerine dikkat çekerek, “Yap-satçılığı unutmuşum. O yüzden projeyi ortaklıkla yaptım. Bundan sonra da yap-sat projelere devam edeceğim” dedi. Bayraktar, bakanlığı ardından biri Koşuyolu’nda diğeri ise Sancaktepe’de iki projeyi hayata geçirdiğini söyledi.