Siyaset ‘Söyleyecek lafları yok karalıyorlar’

‘Söyleyecek lafları yok karalıyorlar’

24.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Söyleyecek lafları yok. CHP’yi, İYİ Parti’yi, Saadet Partisi’ni karalamakla oy alacaklarını düşünüyorlar. Tuzağa düşmeyeceğiz’ dedi

‘Söyleyecek lafları yok karalıyorlar’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Antalya’da yaptığı konuşmada “Salı günü fotoğraf gösterdim. Bir kadın, bir çöp kutusunun içinde bir şeyler arıyor. Efendim sonra dediler ki ‘bu kadın başka bir kadındır, 4 katlı apartmanı var.’ Bu tablo 21. yüzyılın Türkiye tablosudur ve bir gerçektir ve bu gerçeği kimse inkar edemez. Tahammül edemiyorlar. Tahammül etsen de etmesen de o tablo Türkiye gerçeğini yansıtıyor” dedi. Kılıçdaroğlu, CHP seçmenlerini de İYİ Parti adaylarına, “gözü kapalı” oy vermeye çağırdı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, dün partisinin Antalya büyükşehir belediye başkan adayı Muhittin Böcek’in proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

‘Saraydan talimatlar’

DEMOKRASİ MÜCADELESİ: Hiç kimse unutmasın. Biz bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. Olay bir parti, bir kişi olayı değildir. Olay, milli kurtuluş savaşı sonrası kurduğumuz cumhuriyetin, görkemli demokrasiyle taçlandırılması mücadelesidir. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak istiyoruz. Halkın iradesinin ne kadar önemli olduğunu bütün dünyaya anlatmak istiyoruz. Sadece saraydan alınan talimatlarla bir ülkenin yönetilemeyeceğini söylüyoruz. O nedenle bu birlikteliğimizin bir demokrasi mücadelesi olduğunu herkesin bilmesi lazım.

Haberin Devamı

BÖCEK’E GÜVENİYORUM: Muhittin Böcek, alın teri döktü, çalıştı, mücadele etti. Bir başarı öyküsü var. Konyaaltı’nı Antalya’nın en güzel ilçelerinden birisi haline getirdi. Şimdi iddiasını yukarıya koyuyor, ‘ben bütün Antalya’yı kucaklayacağım’ diyor. Ben Muhittin Böcek’e güveniyorum. Antalyalıların da güvenmesini istiyorum. Bizim belediyelerimizde 1 Ocak’tan itibaren asgari ücret 2 bin 200 lira.

Buradan bütün işçi kardeşlerime sesleniyorum. Asgari ücretin 2 bin 20 lira değil de 2 bin 200 olmasını istiyorsan hiçbir şekilde başka bir sorgulamaya gitmeden sandığa gideceksin CHP’li belediyeye oy vereceksin kardeşim. İYİ Partili belediye başkanlarımız varsa gözü kapalı, hangi partiden olursa olsun özellikle de CHP’liler gidecekler oylarını İYİ Partili adaylara verecekler ve onları seçeceğiz.

‘Bedavaya verdiler’

HATAYI DÜZELTECEKLER: Tepede oturan bir yöneticiyi düşünün, esnafı, çiftçiyi, hal esnafını, seracıyı terörist ilan ediyor. Ne yaptı bunlar? Bir hata yaptı gitti AK Parti’ye oy verdi. Şimdi o hatasını düzeltecek. Antalyalı çiftçi, seracı, hal esnafı dersini verecek. Çitçiye, ‘neden ürününü pahalı satıyorsun?’ Ne yapsın, zarar mı etsin? Asıl zammı sen yapıyorsun, faturayı çiftçiye çıkarıyorsun. Bunları düşünerek sandığa gideceğiz.

SEN DE GİR KUYRUĞA: Kuru soğana muhtaç etti. Ama o soğan kuyruklarının varlık kuyruğu olduğunu söylüyor. En varlıklı adam sensin, köşeyi döndün, sen de girsene o kuyruğa. Söyleyecek lafları yok. Sadece CHP’yi, İYİ Parti’yi, Saadet Partisi’ni karalamakla oy alacaklarını düşünüyorlar. Onların tuzağına düşmeyeceğiz.

Haberin Devamı

BU PARA NEREYE GİTTİ?: Size komik bir şey anlatayım. Tarım Bakanı bir tweet atmış, ‘Kaş ve Kınık’ta tüccarlık yapan Vahit ve Ali Uçak isimli kardeşlere teşekkür ediyorum. İki TIR ürünü bedelsiz olarak tanzim satış mağazalarına teslim ettiler’ diyor. Bu iki arkadaşıma yürekten teşekkür ediyorum. Onlar iki TIR’ı doldurdular, götürdüler, bedava verdiler. Peki bunlar ne yaptılar? Götürdüler, bedava aldıklarını parayla sattılar. Bundan daha ayıp bir şey olabilir mi? Şimdi soruyorum; bu para nereye gitti?

BU TABLO GERÇEKTİR: Salı günü fotoğraf gösterdim. 21. yüzyılın Türkiye’sinden bir fotoğraf. Bir kadın bir çöp kutusunun içinde bir şeyler arıyor. Yanında da Erdoğan’ın fotoğrafı var. Bu gazetelerde yer aldı, hiçbir ses çıkmadı. Benim içimi acıttı. ‘Böyle bir tablo 21. yüzyılın Türkiye’sinde yaşanıyorsa benim bu tabloyu geniş kitlelere anlatmam lazım’ dedim. Grup toplantısında bu tabloyu gösterdim. ‘21. yüzyılın Türkiye’sinden bir tablo’ dedim. ‘Geçimini sağlıyor bir kadın yaşamak için ne arıyor, çöp kutusunda’ dedim. Efendim sonra dediler ki ‘Bu kadın başka bir kadındır. Bu kadının 4 katlı apartmanı var. Şudur budur vesaire vesaire... Kim söylüyor, bütün bunları havuz medyasının televizyonları söylüyor. Kadının yüzü görünmüyor fotoğrafta. Yüzü görünse göstermeyeceğim. Bu tablo 21. yüzyılın Türkiye tablosudur, bir gerçektir ve bu gerçeği hiç kimse inkar edemez.

Haberin Devamı

‘Güzel şeyler olacak’

6 MİLYON SOKAKTAN GEÇİNİYOR: O tablodan bir hafta önce çalışma yaptım. Altı milyon kişi sokaktan geçiniyor. Ben söylemiyorum. Bu ülkenin akademisyenleri söylüyor. Çöp toplayanlar, kağıt toplayanlar, yiyecek toplayanlar, simit satanlar. Altı milyon kişi unutulan kişidir. Altı milyon kişi siyasetin görmediği kişilerdir. Eşleri ve çocuklarıyla 24-25 milyon kişi. Siz bir gün, iktidar sahiplerinin birisinin çıkıp da ‘Çöpte kağıt toplayıp da bu insanlar nasıl geçiniyor’ diye düşündüklerini gördünüz mü? Bir tablo gösteriyorum kıyamet kopuyor. Bir gün önce gazetelerde yer alıyor kimse sesini çıkartmıyor. Ben gösteriyorum kıyamet çıkıyor. 21 yüzyılın Türkiye’sine yakışmayan bir tablo gösteriyorum. Tahammül edemiyorlar o tabloya. Tahammül etsen de etmesen de o tablo Türkiye gerçeğini yansıtıyor.”

Haberin Devamı

MİLAT OLACAK: Neden İYİ Parti ile işbirliği yaptık? Demokrasi için, ülkemizde demokrasi kültürünü geliştirmek için. Kişisel hiçbir çıkarımız yok. Derdimiz; huzur içinde yaşayan bir toplum. Gerilimden, kavgadan bıktık. Bu seçimler gerçekten de bizim demokrasi tarihimiz açısından milat olacaktır. Güzel şeyler olacak. Biz Mevlana’nın kültürünü her yerde savunacağız: ‘Sesini değil, sözünü yükselt. Yağmurlardır yaprakları büyüten, gök gürültüsü değil.’ AK Parti ve MHP’ye oy veren vatandaşlarıma da sesleniyorum; Biz hiç kimseyi ötekileştirmeyiz. Herkese hizmet etmek bizim demokrasi geleneğimizde vardır.

‘Söyleyecek lafları yok karalıyorlar’

Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir belediye başkan adayı Böcek’in tanıtım toplantısına katıldı.

İYİ Parti vurgusu

- Toplantının düzenlendiği salonda ve yapılan konuşmalarda CHP-İYİ Parti ittifakına yönelik vurgular vardı.

- Tören sahnesine de Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve Muhittin Böcek’in yan yana fotoğrafları asıldı.

- İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan, törende yaptığı konuşmada salondakilere, “dava arkadaşlarım” diye seslendi.

- Muhittin Böcek de konuşmasında, “İnşallah ittifakın adayı olarak, yoldaşlarımızı mahcup etmeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Yazarlar