Siyaset Soylu: Suruç’un sorumlusu İnce

Soylu: Suruç’un sorumlusu İnce

17.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa Suruç’ta 4 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili konuşan İçişleri Bakanı Soylu, ‘Açık söylüyorum; olayın sebebi ve müsebbibi Muharrem İnce’dir. Bunlara bu şımarıklığı veren İnce’dir’ dedi

Soylu: Suruç’un sorumlusu İnce

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suruç’ta 4 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini belirterek, “Yaklaşık 23 kişi hakkında gözaltı kararı çıktı. 19’u gözaltına alındı” dedi. Soylu, olayların sorumlusunun CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Soylu, partisinin Beşiktaş İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Partililerle bayramlaşmasının ardından konuşan Bakan Soylu, Şanlıurfa’ nın Suruç ilçesi’nde 4 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

‘PKK çıldırmaktadır’

Yaşanan olaylarda AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyinin de şehit olduğunu aktaran Soylu, “PKK terör örgütü Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da zemin kaybettikçe, halktan uzaklaştıkça şiddete başvurmaktadır. Partimiz, Güneydoğu Anadolu’da atılan adımlarla milletle kucaklaştıkça PKK çıldırmaktadır ve PKK’nın sözde siyasetçilerini şiddet için sahaya sürmektedir” diye konuştu.

Olayın apaçık olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, görüntüleri izlediğini belirterek, “Bir milletvekilimiz esnaf ziyaretine giriyor. Şiddetli bir tepkiyle karşılaşıyor. Oradaki kişi açık bir şekilde, ‘ben PKK’lıyım sen hangi yüzle buraya geliyorsun’ diyor. Ondan sonra bu müessif hadiseler bu hali alıyor” dedi. Boylu, olaylara ilişkin CHP ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi de eleştirdi. Soylu, “Cumhurbaşkanı adayları Edirne’de Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ederek, aslında bu olayların bugüne kadar HDP ve PKK çevresinin yaptıklarının meşru ve doğru olduğunu ve onu CHP gibi bir siyasi parti tarafından desteklendiğini ortaya koymuştur” dedi.

Haberin Devamı

Soylu, “Suruç’taki olayın sebebi ve müsebbibi Muharrem İnce’dir. Çok nettir. Bunlara bu şımarıklığı veren, bunarı siyasetin özünden ayırıp şiddete yönelten anlayışın kendisi Muharrem İnce’dir” şeklinde konuştu.

‘PKK adına gelmişler’

Cenaze törenine katılmak üzere dün geldiği Şanlıurfa’da tanık olduğu bir olayı aktaran Bakan Soylu, “Havalimanında CHP yetkililerini gördüm. Ama onları ne cenazede gördüm; olayı araştırmaya gelmişler. Kimin adına? Hiçkimse kusura bakmasın HDP’nin adına, PKK’nın adına araştırmaya gelmişler. Yazıklar olsun” dedi.