Gündem Sözleşmeli Jandarma uzman erbaş başvurusu nasıl yapılır? Şartlar neler?

Sözleşmeli Jandarma uzman erbaş başvurusu nasıl yapılır? Şartlar neler?

20.03.2019 - 15:39 | Son Güncellenme:

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından, sözleşmeli jandarma uzman erbaş başvuru işlemleri dün başladı. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, Sözleşmeli Jandarma uzman erbaş başvuru şartlarını merak ediyor. Peki Sözleşmeli Jandarma uzman erbaş başvurularında son gün ne zaman?

Sözleşmeli Jandarma uzman erbaş başvurusu nasıl yapılır Şartlar neler

Jandarma Genel Komutanlığına Sözleşmeli Uzman Erbaş (erkek) temin edileceği dün duyuruldu. 19 Mart 2019 tarihinde başlayan başvurular, 4 Nisan 2019 saat 17.00'de sona erecek.Sözleşmeli Jandarma uzman erbaş başvurusu nasıl yapılır? Şartlar neler?

Haberin Devamı

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Ön başvurular, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinde Personel/öğrenci alım başvuruları ve sonuçları kısmından başvuru yapabilirsiniz.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuruda bulunacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmaları, nüfus kaydına göre 4 Nisan 2019 tarihi itibarıyla 20 yaşından gün almış ve 27 yaşını bitirmemiş olmaları (4 Nisan 2000 - 1 Ocak 1992 tarihleri arasında doğanlar) gerekiyor.

Adaylardan askerlik hizmetini yapma şartı aranmıyor ancak askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için birlik komutanlıklarınca düzenlenen nitelik belgesinden 80 puan ve üzeri not almış olmaları gerekiyor.

Ayrıca askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin son günü itibarıyla terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla süre geçmemiş olması şartı aranıyor.

Haberin Devamı

Adayların en az 164 ve en fazla 210 santimetre boyunda olmaları ve kilolarının başvuru kılavuzunda yer alan boy-kilo oranları değerleri içerisinde yer alması isteniyor.

Başvurusu kabul edilip seçme sınavlarına katılmaya hak kazanan aday listesi ve sınavlarla ilgili uygulama esasları, sınav yeri, sınav tarihi ve diğer tüm duyurular "www.jandarma.gov.tr", "www.jsga.edu.tr" ve "www.dpb.gov.tr" internet adreslerinden ilan edilecek.