Gündem Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü mülakatları hangi tarihte gerçekleştirilecek?

Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü mülakatları hangi tarihte gerçekleştirilecek?

16.04.2019 - 10:19 | Son Güncellenme:

20 bin öğretmen alımının yapılacağı sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakatları ile ilgili binlerce öğretmen Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü mülakatları ne zaman yapılacak sorusunun cevabını arıyor. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'ten önemli bir açıklama geldi. İşte 2019 sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakat sınav tarihleri...

Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü mülakatları hangi tarihte gerçekleştirilecek

Binlerce öğretmen adayı tarafından yakından takip edilen Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü mülakatları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 2019 yılı içerisinde 20 bin öğretmen alımı yapılacağının duyurulmasının ardından ön başvurular ilkatama.meb.gov.tr adresi üzerinden alınmış geçtiğimiz hafta içerisinde Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü sınava çağırılan adaylar ve taban puanları açıklanmıştı. Peki Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü mülakatları hangi tarihler arasında yapılacak?

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAVLARI NE ZAMAN?

Sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek. Bu adaylar, en fazla 20 eğitim kurumu için elektronik ortamda tercihte bulunabilecek.

Tercihler, aynı il veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Tercihler, herhangi bir il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne onaylatılacak.

Açıklanan başvuru takvimine göre, sözlü sınavlar 12-30 Haziran'da yapılacak ve sonuçlar 4 Temmuz'da ilan edilecek.

Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, 8-10 Temmuz'da alınacak ve 16 Temmuz'da sonuçlandırılacak.

TABAN PUANLAR İÇİN TIKLAYINIZ