Sperm alerjisi geçer mi?


Sperm alerjisi çok fazla duyulmayan bir durum olsa da aslında yaygın bir şikayet.

Vajina içinde ve etrafında kızarıklık, ağrı, şişme, kaşıntı ve yanma şeklinde ortaya çıkan sperm alerjisi nedir sorusu sıklıkla aranmaya başlanınca, biz de konu hakkında bir şeyler yazalım istedik.

Çeken daha iyi bilir ancak, herhalde bir çiftin başına gelebilecek en garip durumlardan biri. Sperm alerjisi cinsel ilişkiyi neredeyse imkansız bir hale getirilebilen bir durumdur.

Sperm alerjisi nedir?

Cinsel temastan yaklaşık 15-20 dakika sonra ortaya çıkan sperm alerjisi saatler hatta günlerce devam edebiliyor. Nadir görülen bir durum olsa da sperm alerjisi hayati tehlikelere varabilen anaflaktik şok ile sonuçlanabiliyor.

Haberin Devamı

Sperm alerjisi yalnızca bir erkeğin spermine karşı alerji oluşması şeklinde de olabilirken, tüm spermlere karşı da ortaya çıkabiliyor. Sperm alerjisinin en çok karıştırıldığı hastalık vajinit rahatsızlığıdır. Sperm alerjisinden korunmanın en iyi yolu ise tüm cinsel yolla bulaşan hastalıklarda olduğu gibi prezervatif kullanmak.

Cinsel ilişkiye girmeyi olumsuz yönde etkileyen bu durum uzun vadede ilişkinin bitmesine sebep olabiliyor. Sperm alerjisinden şüphelenilmesi durumunda hızla doktora gitmek gerekiyor.

Sperm alerjisi nasıl tedavi edilir?

Sperm alerjisi tedavisinde en çok tavsiye edilen yöntem prezervatif kullanılmasıdır. Sperm alerjisinin sebep olduğu kızarıklık, yanma ve tahrişi ortadan kaldırmak için öncelikle devamının gelmesini engellemek gerekiyor.



Sperm teması önlendikten sonra cinsel ilişki öncesinde desensitizasyon tedavisi uygulanabilmektedir. Cinsel ilişki sonrası geri çekilme yöntemi ile ilişkiye girmek spermin vajina ile iletişimini engellese bile, penis ucundan az miktarda bile olsa spermin dışarı çıkması durumunda alerji devam eder.