Dünya Stasi kimliği ortaya çıktı

Stasi kimliği ortaya çıktı

13.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Putin’in KGB ajanı olduğu dönemde adına düzenlenmiş Stasi (eski Doğu Almanya İstihbarat Teşkilatı) kimliği Almanya’da bulundu

Stasi kimliği ortaya çıktı

Arşivden çıktı

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Doğu Almanya’da KGB ajanı olarak görev yaptığı sırada kendisine verildiği belirtilen eski Doğu Almanya İstihbarat Teşkilatı (Stasi) kimlik kartı ortaya çıktı. Kimlik kartı, Almanya’nın Dresden kentindeki arşivlerde KGB ve Stasi arasındaki iş birliğine ilişkin araştırma yapıldığı sırada bulundu. Alman gazetesi Bild’in haberine göre, Putin’in 1985’te aldığı kimlik Stasi binalarına girmesini sağlıyordu.

‘Partnerlerdi’

Stasi Arşiv Bürosu (BStU) geçen salı yaptığı açıklamada, Putin’e “KGB ajanı olarak faaliyetlerini Stasi ile iş birliği içinde yürütebilmesi için kimlik kartı verildiğini” duyurdu. Açıklamada, “Araştırmalar, Vladimir Putin’in Doğu Almanya Devlet Güvenlik Bakanlığı için çalıştığına dair herhangi bir emare taşımıyor” denildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, “SSCB zamanında KGB ve Stasi partner istihbarat servisleriydi” dedi.