Ekonomi STM ilk siber güvenlik ihracatını gerçekleştirdi

STM ilk siber güvenlik ihracatını gerçekleştirdi

12.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

STM ilk siber güvenlik ihracatını gerçekleştirdi

Kazakistan’da kamu ve özel sektör yöneticilerine siber güvenlik eğitimi veren STM, bu alanda ilk ihracatını gerçekleştirdi. Savunma sanayisine mühendislik, teknoloji ve danışmanlık alanlarında hizmet veren STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret, askeri deniz platformlarından uydu çalışmalarına, siber güvenlikten büyük veri analitiği ve yapay zeka uygulamalarına uzanan geniş bir alanda çalışmalar yapıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Ulusal Siber Güvenlik Eylem Planı kapsamında siber olaylar için alınacak önlemlerden, olaylara müdahaleden, analizlerden ve risk değerlendirmesinden sorumlu olan STM, Türkiye’de siber güvenlik alanında oluşturduğu tecrübe ve yetkinliği ilk kez ihraç etti.

5. Uluslararası Silah ve Askeri Teçhizat Fuarı’nda (KADEX 2018) STM ve Kazakistan Savunma ve Havacılık Sanayi Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği mutabakatıyla gündeme gelen konulardan ilki olan, “yöneticiler için siber güvenlik farkındalık eğitimi” Astana’da gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında, STM’nin siber güvenlik uzmanları tarafından Kazakistan Savunma ve Havacılık Sanayi Bakanlığı koordinasyonunda kamu ve özel sektörün seçkin yöneticilerine siber güvenlik eğitimi verildi.