Teknoloji Su, çamur, darbeye karşı dayanıklı! Altec Lansing BoomJacket inceleme (VİDEO)

Su, çamur, darbeye karşı dayanıklı! Altec Lansing BoomJacket inceleme (VİDEO)

11.10.2017 - 16:42 | Son Güncellenme:

Altec Lansing’in kompakt aynı zamanda su, toz ve darbeye karşı oldukça dayanıklı Bluetooth hoparlörü BoomJacket’ı inceledik. Kamp yapanların ya da havuz başında müzik dinlemeyi sevenlerin ilgisini çekecek hoparlör, kullanıcılara ses ve dayanıklılık konusunda neler sunuyor hep birlikte göz atalım.

Su, çamur, darbeye karşı dayanıklı Altec Lansing BoomJacket inceleme (VİDEO)

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Altec Lansing'in BoomJacket'ı açık hava koşullarına dayanmasının yanında birkaç kez düşürülmek üzere üretilmiş. Sağlam kabuğu ve ses kontrolü gibi ilave özelliklerin yanında suya karşı dayanıklı portatif bir Bluetooth hoparlör olması onu kalabalık pazarda rakiplerinden ayırıyor.

BoomJacket'in ekstra özellikleri onun kamp yapanlar için iyi bir seçim olmasını sağlıyor, ancak sunduğu ses -özellikle basları- diğer özellikleri çok iyi değil. Örneğin son dönemde çıkan Sony XB40 modeline de bir göz atabilirsiniz. BoomJacket kadar sağlamdeğil. Ancak daha iyi ses kalitesi sunuyor.

Sözü daha fazla uzatmadan BoomJacket’in incelemesine tasarımından başlayalım.

TASARIM

Altec Lansing 1940'lardan bu yana, stüdyo ekipmanları üretiyor ve sağlam mühendislik ile yapı kalitesiyle kendine piyasada önemli bir yer edinmiş. BoomJacket, darbelere, suya, kuma ve toza karşı dayanıklı Bluetooth destekli kablosuz bir hoparlör. Böylece firmanın mirasını devam ettiriyor.

Haberin Devamı

BoomJacket, özellikle tekne gezisi, kamp hayatı olsa da çalışma ortamları için de ideal bir hoparlör. Hoparlör su damlalarına karşı silikon bir ceketle kaplı. Bu sayede onu mutlulukla suya düşürebilir veya havuz kenarında tamamen ıslatabilirsiniz. IP67 standardıyla su geçirmezlik gösteren cihaz, 40 saate kadarbir pil ömrü sunuyor. Bu pil ömrü onu tam bir çalışma haftası için ideal kılıyor. Hoparlörün şarj bağlantı noktası ve 3.5 mm soketi, arka tarafında su geçirmez bir kapağın altında. Burada aynı zamanda bir adet de USB şarj noktası bulunuyor. Böylece akıllı telefonunuzu şarj edebilirsiniz.

Şunu da hatırlatalım. Hoparlörün su geçirmez olduğunu söyledik ama bahsedilen su, tatlı su. Deniz suyunda kullanılması tavsiye edilmiyor. Eğer kullanacaksanız sonrasında mutlaka tatlı su ile durulayın.

Yaklaşık 907 gram ağırlığında ve 20x7.8x7.3 cm ebatlarından olan hoparlörün ön yüzünde iki adet 50 mm neodimyum sürücü var. Ayrıca ön tarafta küçük bir mavi ışık var. Bu hoparlörün açık olup olmadığını gösteriyor. Bir Bluetooth bağlantısı ararken de ışık yanıp sönüyor.

Haberin Devamı

Üstünde ise ses kontrol ve güç tuşu bulunuyor. Bunlar panelin geri kalan kısmı ile aynı kauçuk malzemenin bir parçası. Bu biraz rahatsız edici olabilir, çünkü basıp basmadığınızı bazen anlamak zor. Oynatma denetimleri için tuşların olmaması da kötü bir durum. Müziğiniz değiştirmek için sürekli mobil cihazınıza gitmek zorundasınız.

Bu arada hoparlörün biraz ağır olduğunu belirtelim. Ancak onu sürekli çantanızda taşımayacağınızdan bu çok da büyük bir problem değil.

BoomJacket'i cihazınızla eşleştirmek de oldukça kolay. Bluetooth üzerinden Android veya iOS cihazınıza ekstra bir programa gerek kalmadan birkaç saniye içinde hoparlöre bağlayabilirsiniz. İsterseniz PC’nizle de eşleştirebilirsiniz. Bu arada Bluetooth bağlantısı sudan etkilenmiyor.

Ben BoomJacket’i hem Galaxy S8+ hem de iPhone 7 ile kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım. Gelen aramaları da hoparlör üzerindeki güç düğmesine basarak cevaplayabilirsiniz.

BoomJacket bağımsız bir Bluetooth hoparlör olarak çalışmanın yanı sıra stereo hoparlör olarak da çalışabiliyor. İki adet BoomJacket satın alırsanız, bunları ayrı ayrı eşleştirebilir ve oturma odanızda geniş bir stereo ses istasyonu kurabilirsiniz.

Haberin Devamı

Su, çamur, darbeye karşı dayanıklı Altec Lansing BoomJacket inceleme (VİDEO)


SES PERFORMANSI

Peki BoomJacket’ın ses performansı nasıl? Hoparlör, ızgaraların ardında, çok yönlü bir ses sağlayan 50 mm neodimyum sürücüler ve pasif radyatör ile donatılmış. Yüksek ses çıkışı olduğundan açık havada, piknik yaparken ya da bahçede arkadaşlarınızla bir araya geldiğinizde rahatlıkla kullanılabilir.

Ses kalitesi, çoğunlukla dengeli, hafif orta frekans odaklı, temiz ve net. Maksimum ses düzeyinde, hoparlör bozulan sesi korumak adına güzel bir iş çıkarıyor. Ancak şöyle de bir durum var ki ses gerçek zenginliğe sahip değil.

Hoparlör, film izlemek için de rahatlıkla kullanılabilir. İnce sesler bazen kaçıyor ama normal diyalogları kolaylıkla takip edebilirsiniz.

Müzik açısından ise farklı türden parçalar denedim ve ödenilen fiyatı göz önünde bulundurduğumda çok etkileyici olduğunu söyleyemem. Müziklerde bas performansı orta düzeyde. Yüksek ses seviyelerinde hoparlör, biraz gürültülü ve çamurlu olma eğilimi gösteriyor.

Haberin Devamı

Hayal kırıklığı yaratan diğer bir şey ise klasik ve orkestra parçalarının sessiz geçişlerinde sesli bir arka plan tıslaması olmasıydı.

Şöyle bir durum var, bir Bluetooth hoparlöründen büyük ve derin baslar istiyorsanız, daha az taşınabilir bir sistem üzerinde çok daha fazla para harcamanız gerekiyor.

Su, çamur, darbeye karşı dayanıklı Altec Lansing BoomJacket inceleme (VİDEO)

SONUÇ

BoomJacket,düşürme ya da ıslanma durumlarına karşı rahatlıkla kullanılabilen,pil ömrü konusunda 40 saati gören, kaliteli bir Bluetooth hoparlör.

Kurulumu ve çalışmayı kolaylaştıran basit ve sezgisel kontrollere sahip. Ancak bu düğmeler ile sadece ses seviyesini değiştirebilir ya da hoparlörü açıp kapatabilirsiniz.

Evet baslarının çok iyi olmadığını söyledik ama ses kalitesinin su geçirmez bir hoparlör için hala iyi olduğunu belirtelim. Hayal kırıklığına uğramayacaksınız.

Su yalıtımı ve darbe direnci, bu hoparlörü ister tekne, ister yüzme havuzu, ister şantiye olsun, zorlu ortamlar için ideal kılıyor. Sağlam bir kablosuz hoparlöre ihtiyacınız varsa Altec Lansing’in BoomJacket adlı ürününe göz atabilirsiniz.

BoomJacket’a 1460 TL’ye sahip olabillirsiniz.

ARTILARI

  • Su, toz, kum, kar ve darbeye dayanıklı
  • Harika pil ömrü
  • Mobil cihazlarınızı şarj edebilir
  • Evrensel montaj aparatı, diğer aparatlar ve askılar ile uyumlu

EKSİLERİ

  • Sadece ses için basit tuşlar
  • Baslar zayıf
  • Taşınabilir bir hoparlör için oldukça ağır
  • Benzer modellere kıyasla pahalı