Sağlıklı Beslenme Şubat ayında ne yenir?

Şubat ayında ne yenir?

01.02.2018 - 16:37 | Son Güncellenme:

Şubat ayının giriş yapmasıyla birlikte, şubat ayında ne yenir sorusu sorulmaya başlandı. Mevsiminde yetişen sebze ve meyvelerle beslenmek istiyorsanız şubat ayında ne yenir sorusunun cevabını bilmeniz gerekir. İşte şubat ayında ne yenir sorusunun cevapları…

Şubat ayında ne yenir

Şubat ayında ne yenir sorusunun cevabını merak edenler, genellikle meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmeyi seven insanlar tarafından çok fazla sorulur. Sağlıklı beslenmek içinse mevsiminde yetişen sebze ve meyvelerle beslenmek şarttır. Sizde eğer aylara göre beslenme şekillerini merak ediyorsanız ve şubat ayında ne yenir sorularını sormaya başladıysanız, sizler için araştırmış olduğumuz şubat ayında ne yenir sorusunun cevaplarını dikkatlice incelemenizi ve uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

İşte şubat ayında ne yenir sorusunun cevapları…

Şubat ayında hangi sebzeler tüketilmeli?

Sağlıklı beslenmek ve yaptığımız yemeklerin lezzetli olmasını istiyorsak mevsiminde yetişen sebzeleri seçmeliyiz. Ancak şubat ayında yenmesi gereken sebzeleri henüz bilmiyorsanız ve hangi sebzeler yenir diye soruyorsanız cevabınızı geciktirmeden verelim.

İşte şubat ayında yenmesi gereken sebzeler

Şalgam, pırasa, turk (kırmızı, siyah, beyaz) karnabahar, havuç, şalgam, brokoli, bal kabağı,
bürüksel lahanası, karpuz turbu, alabaş, lahana (kırmızı, beyaz), kereviz, pancaz,
kıvırcık lahana. (kale)

Şubat ayında hangi meyveler tüketilmeli?

Şubat ayında tüketilmesi gereken sebzelerin yanında şubat ayında tüketilmesi gereken meyveler de önemli bir yer tutar. Şubat ayında tüketilmesi gereken meyvelerin ne olduğunu bilmiyorsanız, gelin birlikte göz atalım.

İşte şubat ayında yenmesi gereken meyveler

Elma, yerli muz, portakal, greyfurt, ayva, kumkuat, armut, kestane, avokado,limon.

Şubat ayında hangi balıklar tüketilmeli?

Besin besin değeri oldukça yüksek, vitamin ve mineral açıdan zengin olan balığın, özellikle de balık yağının kalp hastalıklarından psikolojik rahatsızlıklara kadar bir çok hastalığa iyi geldiği belirtilirken, balıkların türlerine göre lezzetleri de değişse de, hangi balığın hangi ay tüketildiği de lezzeti etkilediği ifade ediliyor. Bizde faydalarından maksimum oranda faydalanmanız açısından hem de lezzetini doya doya alabilmeniz açısından sizlere şubat ayında tüketilmesi gereken balıkları açıklayacağız.

İşte şubat ayında yenmesi gereken balıklar

Hamsi, istavrit, kılın, sardalya, fangri mercan, kolyoz, lüfer, kalkan, sinarit, barbunya,
akya balığı, izmarit.

Yazarlar