Gündem Suç örgütüne baskın: 24 gözaltı

Suç örgütüne baskın: 24 gözaltı

17.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sincan Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı’nın başkentte örgütlemeye çalıştığı şüphelilere yönelik 11 ilde düzenlenen operasyonlarda 24 kişi gözaltına alındı. Suç örgütünün yöneticisi K.A.’nın, Çakıcı’yı ziyaret ettiği cezaevi çevresinde keşif yaptığı da tespit edildi.

Suç örgütüne baskın: 24 gözaltı

Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Alaattin Çakıcı’nın Kırıkkale Cezaevi’nden Sincan Kapalı Cezaevi’ne nakledilmesinin ardından başkentte Çakıcı ile irtibatlı grupların faaliyete geçebileceği ihtimali üzerine çalışma gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

11 ilde operasyon

Çakıcı’yı cezaevinde defalarca ziyaret eden K.A.’nın diğer illerden suç örgütü kurma, yağma, kasten adam öldürme, kumar oynanması için yer temin etme gibi suçlardan kaydı olan birçok şüpheliyi de Ankara’da topladığı belirlendi.

Özel ekip tarafından hareketleri adım adım takip edilen grubun, Çakıcı’nın talimatları doğrultusunda başkentte bir oluşuma gittiği ve örgüt üyelerinin kiralanan hücre evlerinde barındırıldığı tespit edildi. İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 11 ilde düzenlenen operasyonlarda 24 şüpheli gözaltına alınırken, başta kumar ve haraç toplama olmak üzere illegal faaliyetlerde bulundukları belirlenen şüphelilerle birlikte bir polis üniforması, 15 tabanca, iki uzun namlulu tüfek, üç av tüfeği ve çeşitli çaplarda çok sayıda fişek ele geçirildi.