Zihnin olumsuzluklara düşkünlüğü bir nevi ‘kendini koruma isteğinden. Yaşanmış kötü tecrübeler her canlıyı temkinli olmaya iterken, zihin ne yazık ki kendini olumsuz düşüncelerden hızlıca sıyıramıyor.

Yaşam boyu başımıza gelen hemen her durumda, önce olumsuz tarafından bakıp, daha sonra olumluya doğru gidiyoruz. Çok az insan doğumundan itibaren olumlu taraftan bakabiliyor ve yaşanan her şeyin bir deneyim olduğunu fark ederek büyüyor.

Oysa korku, endişe, karamsarlık ve nefret nedir bilmeden doğan bizler; fırsatlar, olanaklar ve şükredileceklerin peşinden gitsek bolluk ve bereket artarak dolacak hayatlarımıza.

ŞÜKRAN nedir?

TDK (isim): İyilik bilme, gönül borcu, minnettarlık olarak açıklıyor Şükran kelimesini.

Haberin Devamı

Bu şekilde okuyunca insanın aklına birine, başkasına olan teşekkür hali geliyor.

Oysa insanın kendine, yaşadığı hayata, yaşadığı hayat boyunca karşısına çıkan fırsatlara, sahip olduklarına ŞÜKRAN duyması da gerekmez mi?

Şu an sahip olduğumuz ancak sahip olduğumuzun farkında bile olmayacak kadar normalleştirdiğimiz şeyleri düşünsek neler çıkar?

‘Sağlığım, yuvamın huzuru, evlatlarımın sağlığı, ailemin varlığı, işimin bana kattıkları, kendi paramı kazanabilme yetim, dostlarımla yapabildiğim sohbetler, zor zamanlarda sahip olduğum kendimi iyileştirme gücüm…’

Siz neler sayardınız…?

Şükran duymak; her sabah uyandığın güne, doğduğun andan itibaren çarpan kalbinin gücüne inanmak ve teşekkür etmek ile başlayabilir.

Şükran duymak; hayata inanmaktır. Güzelliklerin geldiğini görmek, gelenleri fark etmek, gelenlerin değerini bilmek ve yenilerine kucak açmaktır şükran duymak.

Bugün yeni bir gün

Daha önce yaşadıklarımızdan dersler alarak, kalbimizin ve zihnimizin uyum içinde birleşip, bize hayatta kalma sinyallerini vermeye devam ettiği yepyeni bir gün.

Bugün kendimize şükran duymamız gereken şeyleri fark etmek için bir şans verelim.

En basit, en yalın hali ile…

"Yürüdüğüm, gördüğüm, duyduğum, kokladığım, hissettiğim ve sevildiğim için teşekkürler"

Hayatta seni zorlayan neler var, paylaş bizimle..
facebook.com/groups/meditasyonkomunitesi/

Haberin Devamı

Papatya Somer