Geri Dön

Sulu köfte çorbası tarifi

Akşam menünüz hala eksikse sulu köfte çorbası tarifi ile menünüzü çok daha zengin bir hale getirebileceksiniz. Hem öğle yemeği hem de akşam menülerinde tercih edebileceğiniz bir lezzet olan sulu köfte çorbası tarifi ile sevdiklerinizi şaşırtacak ve lezzeti ile onları büyüleyeceksiniz. Basit ve pratik bir lezzet olmasının yanı sıra her evde bulunan malzemeler ile birlikte kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet olan çorba sıradan çorbaların birkaç adım ötesine geçecek. Çok merak edilen bir tat olan sulu köfte çorbası tarifi ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi sizler için derledik, göz atmadan geçmeyin.

Sulu köfte çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-250 gram dana kıyma
-1 çay bardağı köftelik bulgur
-1 tane soğan
-Maydanoz
-1 tane yumurta
-3 yemek kaşığı sıvı yağ
-Tuz, karabiber, pul biber
-Nane
-2 yemek kaşığı domates salçası

Sulu Köfte Çorbası Nasıl Yapılır?

1.adım: Geniş bir kabın içine kıymayı, rendelediğiniz soğanı, ince bir biçimde kıydığınız maydanozlar ile birlikte yumurta, bulgur ve baharatları ekleyip karıştırın.

2.adım: Hazırladığınız karışımı küçük parçalar halinde koparın.

3.adım: Tencerenin içine sıvı yağı ekleyin, nane ve salçayı ekleyip hepsini birlikte kavurun. Sonrasında suyu ekleyin.

4.adım: Su kaynamaya başladıktan sonra köfteleri atıp 6-7 dakika pişirin. Sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber