Geri Dön

Sulu Köfte Tarifi

Sulu köfte tarifi kişiden kişiye, yöreden yöreye farklılıklar göstermesine rağmen özünde işlemler aynıdır. Sulu köfte hemen hemen ülkemizin her ilinde bilinen ve yapılan, yapılışı biraz meşakkatli ancak oldukça lezzetli yemektir. Sulu köfte tarifinde en büyük farklılık içerisinde kullanılan malzemelerdir. Akşama yemek ne pişirsem diyorsanız ve sofranızda sulu köfteye yer verip ailenize ziyafet çektirmek istiyorsanız işte sulu köfte tarifimiz…

Sulu Köfte Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

250 - 300 gram kıyma
1 adet soğan (rendelenmiş ve suyu süzülmüş)
1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
1 çay bardağı köftelik bulgur (50 ml çay bardağı en küçüklerden)
1 yumurta
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Bir tutam maydanoz (isteğe bağlı)
2 adet küp doğranmış patates
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası

Üzeri için:

Kekik

Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Sulu köfte; yapılması zor olsa da lezzetine karşı konulamayan, oldukça da tercih edilen bir yemektir. Sulu köfte tarifi damak tadına göre değişiklik gösterir. Sulu köfte nasıl yapılır, sulu köfte tarifini merak ediyorsanız işte sulu köfte tarifi...

1. adım: Malzemeleri (bulgurun önce yarısını) karıştırıp yoğurun. Bulguru kıvam ayarlayarak dökmeye dikkat edin. Biz tam bir çay bardağı bulguru kullanmanızı öneriyoruz. (Köfte harcının içine bir kaşık salçada ilave edebilirsiniz)

2. adım: Fındık büyüklüğünde yuvarlayıp hafif un serptiğimiz tepsiye alın.

3. adım: Bir tencerede küçük bir soğanı 2-3 kaşık yağda soteleyin.

4. adım: Bir kaşık biber, bir kaşık domates salçası, tuz ardından iki adet küp doğranmış patates ilave edip sıcak su ekleyin.

5. adım: Yaklaşık 10 dakika pişirin.

6. adım: Unladığınız tepsideki köfteleri tepsiyi hafif sallayarak una bulanmasını sağlayın.

7. adım: Köfteleri patateslerin üzerine dökün ve hafif karıştırıp kapağı kapalı, kısığa yakın orta ateşte 15 dakika kadar pişirin.

8. adım: En son üzerine kekik serpip ocağı kapatın.

9. adım: Sulu köfte yemeğinizin 10 dakika dinlenmesine izin verin.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber