Cadde Kazakistan'da Sümer Ezgü konseri

Kazakistan'da Sümer Ezgü konseri

25.05.2018 - 11:48 | Son Güncellenme:

Türk Halk Müzik Sanatçısı Sümer Ezgü ve Yöresel Senfoni Orkestrası, Kazakistan'ın Almatı kentinde konser verdi.

Kazakistanda Sümer Ezgü konseri

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nca Türk şirketlerinin katkısıyla düzenlenen 'Anadolu'dan Geldik' adlı konserin açılış konuşmasını yapan Almatı Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz, Sümer Ezgü başkanlığındaki Yöresel Senfoni Orkestrası'nın yabancı müzisyenlerle konserler vererek halkların kardeşliğini vurguladığını söyledi.

Haberin Devamı

Yılmaz, "Konser, Kazakistan'ı yakından tanımak ve ülkemizi tanıtmak isteyen değerli sanatçılarımız tarafından Türk-Kazak dostluğuna katkı sağlamak ve kültürel paylaşımda bulunmak üzere gerçekleştirilmektedir" açıklamasında bulundu.

Otantik Halk Sazları Grubu, Yaylı Sazlar Grubu, Halk Dansları ve Vokal Grubu olmak üzere 30 kişilik ekipten oluşan Yöresel Senfoni Orkestrası'yla Kazak dombıra sanatçısı Nazira Mahambetova'nın da yer aldığı konser, yoğun ilgi ve beğeniyle karşılandı.

Sümer Ezgü, 25 yıl aradan sonra Kazakistan'ın Almatı kentine geldiğini ve şehrin çok geliştiğini kendisinin Türkiye'de okuduğu Kamajay şarkısını Kazakların büyük ilgiyle dinlediğini aktardı.

Ezgü, bu gelişte Kamajay'ı orkestra için yeniden düzenlediklerini, Kazak dombıra sanatçısının da eşlik etmesini rica ettiğini dile getirerek, "Kazakistan'da üçüncü konserimizi verdik. Yöresel Senfoni'nin Türkiye'nin yurt dışına açılan penceresi olmasını istiyorum. Bunun gibi projelerin Türkiye'nin tanıtımı için değerlendirilmesini arzu ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Başkonsolos Rıza Kağan Yılmaz, konser sonunda Sümer Ezgü'ye ülkemizi ve kültürümüzü temsilinden dolayı teşekkür çiçeği ve Kazak halk sazı dombrası hediye etti.