Suna Dumankaya’dan ‘güneş koruyucu’ doğal reçeteler

Havalar giderek ısınıyor. Termometrenin ısısı arttıkça cildimiz, saçımız ve vücudumuz için aldığımız önlemleri de artırmak gerekiyor. Güneşin yaz boyunca verdiği hasarları en aza indirebilirsiniz. Bitki Bilim ve Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz doğal ve pratik güneş yağı ve krem reçeteleriyle artık güneşten korkmanıza gerek yok... Hazırlayacağınız bu tarifleri güneşe çıkmadan 30 dakika önce sürün ve her ıslandığınız andan sonra tekrar uygulamayı unutmayın.

Havuçlu bronzlaştırıcı güneş yağı:

Haberin Devamı
  • 2 orta boy havucu rendeleyin ve bir kavanoza koyun.
  • Üzerini geçecek kadar susam yağı koyun.
  • 1 adet çubuk tarçın, 1 tatlı kaşığı karanfil ekleyip, 15 gün güneşte bekletin. 15 gün sonrasında yağı süzün.

NOT: Bu işlemi daha hızlı yapmak isterseniz, hazırladığınız karışımı benmari usulü ısıtarak kavanoz içindeki malzemelerin birbirleriyle özdeşleşmesini sağlayabilir, süzerek kullanabilirsiniz. Ürünün koruyu etkisini artırmak istiyorsanız, 1 çay kaşığı pirinç nişastası (ya da 1 tatlı kaşığı bebek pudrası da olabilir) yağın içine koyup yağı kullanabilirsiniz. Bu şekilde 20 faktörlü bir güneş koruyucu elde etmiş olursunuz.

Doğal güneş sütü

Malzemeler: 300 gr süt, 1 tutam aynı sefa, 1 çorba kaşığı aloe vera yağı, 1 tatlı kaşığı fındık yağı, 1 tatlı kaşığı nane yağı…

Hazırlanışı: Sütü kaynatın, aynı sefa çiçeğini koyun, soğuyana kadar bekledikten sonra diğer yağları da ekleyerek karışımı spreyli bir şişeye koyarak kullanın. Buzdolabında en fazla 5 gün muhafaza ederek kullanabilirsiniz.

Cilt peeling’i

Malzemeler: 1 çorba kaşığı mısır unu, 1 çorba kaşığı kil, 1 çorba kaşığı el kremi ve1 çorba kaşığı su

Hazırlanışı: Malzemeleri iyice karıştırın ve cildinize sürüp hafifçe ovarak çıkartın. Ilık suyla durulayın. Peeling uygulaması sonrası sonra direkt güneş ışığına maruz kalmamaya özen gösterin.

Vücut peeling’i

Malzemeler: 1 kase deniz tuzu, 1 çorba kaşığı öğütülmüş lavanta, 1 çorba kaşığı ardıç tohumu, 1 limon kabuğu rendesi, 3 çorba kaşığı çiçek yağı

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri karıştırarak vücudunuza sürün ve hafif hafif ovalayarak çıkartın. Ilık suyla duş alın ve uygun bir nemlendirici kullanın.

Kuruyan ve nemsiz kalan saçlara doğal bakım

Malzemeler: 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 yumurtanın sarısı, 1 silme tatlı kaşığı kahve, 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 yemek kaşığı bal.

Haberin Devamı

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri karıştırıp saçlarınıza sürün. Üzerini streç sararak 2 saat bekletin ve saçlarınızı defne ya da zeytinyağlı bir sabunla yıkayın.

Saçları besleyici doğal tonik

Malzemeler: 1 lt su, 1 tutam adaçayı, 1 tutam lavanta, 1 tutam kekik

Hazırlanışı: Tüm otları ağzı kapalı bir tencerede kaynatın ve çay gibi 15 dakika demleyin. Süzdükten sonra saç diplerinize masaj yaparak uygulayın.