Sünnet Hatası İle Kâbusa Dönen Cinsel Yaşamın Tedavisi

Sünnet operasyonlarının en yoğun yapıldığı yaz tatili dönemindeyiz. Ancak cerrah olmayan kişilere yaptırılan özellikle toplu sünnet törenleri, yetişkinlikte cinsel yaşama darbe vuracak olan penis estetiğinde ciddi bozulma risklerini de beraberinde getirmektedir.

Küçük yaşta yaptırılan sünnet operasyonundaki hatalı işlemler sonunda en sık görülen gömük penis ve penis eğriliği, erkeğin ve partnerinin cinsel yaşamını estetik ve psiko-seksüel açıdan içinden çıkılmaz sorunlar yumağına dönüştürebiliyor.

Haberin Devamı

Sünnetteki Bu Hata Küçük Penis Nedeni

Cerrahi eğitim almamış kişilerin sünnet işlemi sırasında en çok yaptığı hatalardan biri, sünnet derisinin yanında penis cildini de alarak, küçük ve gömük penis oluşumuna neden olmasıdır. Sünnet derisinin alınması her ne kadar kolay görünse de aslında son derece itina gerektirmektedir. Bu deri alınırken, penis cildi de kolaylıkla alınıp deri kısaltılabilir. Penis sürekli uzayacaktır. Ancak penis dokusu aşırı alınarak cilt kısa bırakılabildiği için gömük penis gelişimi riski ortaya çıkacaktır. Erkeklerin hiç arzu etmediği bir görüntü olan küçük penis görünümü, büyüyen bedenle ters orantılı bir şekilde zamanla ciddi rahatsızlık verici bir durum yaratacaktır.

Penis cildinin aşırı alınmasının yol açacağı bir diğer estetik ve fonksiyonel sorun ise penisin zamanla eğri gelişmesidir. Eğri penis, cinsel hayatta estetik ve işlevsel açıdan erkekte güven sorunu ortaya çıkaran bir başka önemli etkendir.

Diğer yandan penis başının altındaki bağ dokusunun sünnet sırasında kısa tutulması, penis başının gergin olmasına ve erken boşalmalara neden olduğunu özellikle belirtmekte yarar görmekteyim. Ayrıca, bazı vakalarda doğuştan gelen penis deliğinin normal konumundan aşağıda olması durumunda sıradan sünnetçilere sünnet yaptırılmamalı. Çünkü sünnet derisi bu deliğin kapatılması için cerrah tarafından kullanılıyor ve delik, penis başındaki doğru konuma çekiliyor.

Küçük Görünümlü Penisin Cinsel Yaşam Üzerine Etkisi

Doğuştan gelen ya da sünnet hatası sonrası ortaya çıkabilen küçük ve gömülü penis vakası, erkeğin erişkinlikteki cinsel yaşamını tamamen alt üst edecek bir faktördür. Penisin görüntüsünün estetik açıdan yeterli ölçülerden uzak olması, kişinin cinsel yaşamda özgüven problemi, kaygı, cinsel yaşamdan uzaklaşma problemleri yaşamasına neden olacaktır. Diğer yandan cinsel ilişkide partnerini memnun edememe endişesi, gerçekten hayat boyu devam edecek önemli bir sorun teşkil etmektedir. Sonuç itibariyle estetik, fonksiyonel ve psiko-seksüel sorunlar erkeğin cinsel yaşamına hayat boyunca damga vuracaktır. Sünnet hatası sonrası yetişkinliğe kadar gelişimini eğri tamamlayan penis, yine cinsel hayatı olumsuz etkilemektedir.

Haberin Devamı

Küçük Penis Görünümüne Genital Estetik Tedavisi

Beden gelişiminin 18 yaşında tamamlanmasının ardından sünnet hatasına bağlı ya da doğuştan gelen gömülü, küçük ve kısa görünümlü penis 1 ila 1.5 saatlik bir penis büyütme estetiği operasyonuyla tedavi edilir. Estetik ve plastik cerrahi uzmanının gerçekleştirdiği penis büyütme estetiği ameliyatında hafif bir genel narkoz altında penisin kasıkla birleştiği yerdeki bağlar serbestleştirilir. Penisin gömülü olduğu kasık bölgesinde, deyim yerindeyse penisi yutan yağ dokusu varsa bunlar alınarak, penis gerçek ölçülerine ve görünümüne kavuşturulur. Bu işlemler sonrasında penis, gerçek boyunun en az yüzde 20’si kadar uzatılır.

Haberin Devamı

Hastanın penis kalınlaştırma isteği durumunda, kendi vücudundan alınan yağ dokusunun transferiyle penis kalınlaştırma işlemini gerçekleştirilebiliyor. Sonuçları kalıcı olan penis büyütme operasyonunun tam iyileşme ve hastanın cinsel ilişkiye girme süreci, 4 ila 6 hafta sonra başlamaktadır.