Ekonomi Süper Mario geri dönüyor

Süper Mario geri dönüyor

12.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Süper Mario, Türkiye’ye dönüyor. 6 yıl önce pazardan çekilen Nintendo, yeniden satışa başlıyor. Haziranda konsolları ve oyunlar raflarda yerini alacak. Mario oyunseverlerle yeniden buluşacak.

Süper Mario geri dönüyor

Süper Mario ve Zelda gibi oyun kahramanları altı yıllık aranın ardından Türk oyunseverlerle buluşuyor. Altı yıl önce Türkiye pazarından çıkan Nintendo, haziran ayı itibariyle Türkiye’ye geri döndü. Yeni Yunanlı dağıtıcı Spiros Giamas’la pazara merhaba diyen efsane oyun konsolu ve oyun üreticisi geçmiş günlerini yakalamayı hedefliyor. Nintendo’nun Türkiye distribütörlüğünü yapan Nortec Eurasia, 6 yıl önce Türkiye pazarından çekilmişti. Bu nedenle Nintendo bu süreçte Türkiye’de resmi olarak yer almıyordu.

Haberin Devamı

2016’dan beri Yunanistan ve Balkan bölgesinin Nintendo dağıtıcısı olan CD Media, Türkiye’de de ofis kurdu. CD Media Türkiye Ülke Müdürü Levent Ertoğlu, haziran ayı içerisinde Nintendo ürünlerinin raflarda yerini alacağını açıkladı. Ertoğlu, “Geçen yıl mart ayında dünyada satışı başlayan ve bugüne kadar 17 milyon adedin üzerinde satan Nintendo Switch oyun konsolu nihayet Türkiye’deki oyunseverlerle buluşacak. Switch, hibrit özellikli ve mobil oyun konsolu. Hem tablet hem de oyun konsolu. Nintendo’nun Türkiye lansmanı için oldukça heyecanlıyız” dedi.

Switch konsolu geliyor

Geçen altı yıllık özlemin ardından yeniden Türk oyunseverlerle buluşmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Ertoğlu, şunları söyledi: “Nintendo’nun yerinin Türkiye’de de her zaman ayrı olduğunu söyleyebilirim. Üstelik Nintendo bu kez tüm dünyada satış rekorları kıran yeni jenerasyon bir eğlence üssüyle birlikte dönüyor. 2017’de tüm yıl boyunca Nintendo Switch’in pazar payı global ölçekte yüzde 26 oldu. 2018’in ilk 6 aylık döneminde ise bu oran yüzde 30’u aştı. Türkiye için hedeflerimiz de en az globaldeki oranlar kadar olacak..”

Haberin Devamı

Süper Mario geri dönüyor

Levent Ertoğlu, dağıtım kanallarıyla ilgili de şu bilgiyi verdi: “Oyunseverlere ulaşabileceğimiz her noktada bulunmak istiyoruz. Ancak öncelikli olarak zincir elektronik mağazalarında ve Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarında yerimizi almayı planlıyoruz. Bu yılın sonuna kadar Nintendo’nun ürün gamında olan 150’den fazla ürünü Türk oyunseverlerle buluşturacağız. Bunların arasında Nintendo Switch oyun konsolu, Nintendo 2DS/3DS oyun konsolları, Switch Labo ürünleri, Switch aksesuarları ve elbette başta Mario, Zelda olmak üzere onlarca Nintendo oyunu bulunuyor. Take 2 markası altında yer alan bu yılın pek çok hit oyunu da raflarda olacak.”

Süper Mario geri dönüyor

Baş kahraman su tesisatçısı

Nintendo, Japonya merkezli uluslararası bir elektronik şirketi. 1889’da Japonya’da Fusajiro Yamauchi tarafından kuruldu. Oyun konsolları yanında dünyada ve ülkemizde en çok tanınan oyunu Super Mario adlı video oyun serisi. Super Mario, 1980’li yıllarda piyasaya sürülen bir video oyununun baş kahramanı. Kendisini su tesisatçısı olarak herkese sevdirdi.

Haberin Devamı

Süper Mario geri dönüyor

E3’te yeni oyunlar görücüye çıkıyor

- Oyun dünyasının en büyük fuarlarından olan E3 başladı. E3 2018, ABD Los Angeles’ta 12-14 Haziran tarihlerinde açık kalacak. Tanıtılması kesinleşen oyunların yanında birçok yeni oyun da oyun tutkunlarıyla buluşacak.

- E3 2018’e 50’nin üzerinde oyun yapımcısı katılıyor. Sony, Electronic Arts, Microsoft, Nintendo, Bathesda bunlar arasında.

Oyunseverlerin merakla beklediği oyunların tanıtımına aracılık edecek olan E3 2018, dünyanın en büyük oyun yapım şirketlerinden birisi olan Electronic Arts (EA) Games’in de lansman merkezi olacak. E3 2018 kapsamında Fifa 19 ve Battlefied 5, tanıtılacak oyunlar arasında yerini alacak.

- Microsoft’ta, sızdırılan bilgilere göre Forza Horizon, Gears of War 5 ve Halo hakkında gelişmeler gösterilecek. Halo: Infinity olarak Halo 5’in devamı bir oyun bekleniyor.

Süper Mario geri dönüyor

- Sony, E3 2018’de Death Stranding, Ghost of Tsushima, Marvel’s Spider-Man ve The Last of Us Part II’den yeni bilgi ve görüntülerin yayınlanacağını yazılı olarak açıkladı.

Haberin Devamı

- Nintendo da fuarda yerini alacak büyük firmalardan. Nintendo Switch’i sergileyecek. Pokemon Go’nun devam oyunu Pokemon: Lets Go’nun ilgi görmesi bekleniyor.

- Bathesda, Fallout 4’te uyguladığı detaylı E3 tanıtımını bu kez Fallout 76 ile devam ettiriyor. Fallout evreninin ilk online oyunu olmasıyla birlikte, tek başına da oynanabilecek. Fallout 4’ten 4 kat daha büyük bir haritada geçecek oyun bu kez West Virginia’da geçiyor ve 3. oyunun öncesini konu alıyor. Oyunun çıkış tarihi ise 14 Kasım 2018.

- Tanıtılması olası oyunlar arasında Death Stranding, Cyberpunk 2077, Crackdown 3, Spider-Man, Battlefield 5, Call of Duty: Black Ops 4, Final Fantasy 7: Remake, Insurgency: Sandstorm var.

Yazarlar