Kültür Sanat Süperman dönüyor...

Süperman dönüyor...

07.03.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Beyaz perdenin çelik adamı, 19 yıl aradan sonra geri dönüyor. Yaz aylarının gişe rekortmeni olacağına kesin gözüyle bakılan "Superman Returns", 30 Haziran 2006’da gösterime girecek

Süperman dönüyor...
İnternetteki "coming soon" sitesi, çelik adamın görüntülerini
sinemaseverlerle buluşturdu.

Yapımcılığını Warner Bros. Pictures’ın üstlendiği filmin yönetmeni Bryan Singer. Senaryosunu Michael Dougherty ve Dan Harris’in kaleme aldığı yapımda, attan düşerek yıllarca felç kalan ve 2004’te hayata veda eden Christopher Reeve’in tahtına genç oyuncu Brandon Routh oturdu.

Yeni ağır top: Spacey
Kate Bosworth, James Marsden, Frank Langella, Eva Marie Saint, Parker Posey, Sam Huntington ve Kal Penn’in diğer rolleri paylaştığı filmin ağır topu ise 2 Oscarlı ünlü aktör Kevin Spacey.

Filmde, Superman’in azılı düşmanı Lex Luthor’ı canlandıracak
aktör, sıfıra vurdurduğu saçlarıyla seyirci karşısına çıkacak. Spacey, bu filmin ikincisinde, hatta çekilirse üçüncüsünde de rol
alabileceğini açıkladı.

Kripton gezegeninden gelen çelik adamın yeni macerasında Superman, bir yandan dünyayı kötü güçlerden kurtarmaya çalışırken, diğer yandan da ortada bulunmadığı yıllarda kendisini hayatından çıkaran sevgilisi Lois Lane’i yeniden kazanmak için mücadele verecek.

Perdede 30 yıla yaklaşan serüven
Aynı adlı çizgi romandan beyaz perdeye uyarlanan "Superman"
filminin ilki 1978 yılında çevrildi. Bu yapımı sırasıyla 1980, 1983 ve 1987’de çevrilen filmler izledi. 52 yaşındaki aktör Christopher Reeve, attan düşerek tekerlekli sandalyeye mahkum olduğu güne kadar "Superman" rolünü büyük bir başarıyla canlandırdı ve ünlü karakterle adeta özdeşleşti.

Film, Kripton’dan gelen süper kahramanın Dünya’da "Clark Kent" isminde sıradan bir gazeteci kimliğine bürünmesini ve ihtiyaç duyulduğunda bir telefon kulübesinde kılık değiştirerek  gökyüzünde uçup süper güçlerini kullanarak insanların yardımına koşmasını konu alıyor.

Sinema dünyasının son Superman’i Christopher Reeve, 52 yaşında hayata veda etmişti.