Ekonomi ‘Sürdürülebilirliğe önemli katkımız var’

‘Sürdürülebilirliğe önemli katkımız var’

19.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sabancı Holding, 1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihleri arasında yürüttüğü faaliyet ve projelerin sürdürülebilirlik performansını inceleyen üçüncü raporunu yayınladı.

‘Sürdürülebilirliğe önemli katkımız var’

Rapor, ilkini takiben iletilen geribildirim ve görüşlerin sistematik olarak değerlendirilmesi ışığında, ikinci raporda olduğu gibi uluslararası GRI İlkeleri temel alınarak, GRI G4 Temel (Core) seviyesinde hazırlandı. Raporda ayrıca holding ve topluluk şirketlerinin finans dışı performansları ve çalışmaları da yer alıyor.

Haberin Devamı

Örnek çalışmalar

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, topluluğun sürdürülebilirliğe bakışı ile ilgili ise şunları söyledi: “Holding olarak kurumsal dünya vatandaşı olmamızın verdiği sorumluluk bilinciyle sosyal adaletsizlik, iklim değişikliği, kısıtlı kaynaklar, atıklar gibi küresel sorunlara sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımımızla, başta tüm Sabancı Topluluğu şirketlerimize, paydaşlarımıza ve tüm iş dünyasına rol model oluyoruz. Sürdürülebilirlik kültürünün yayılmasında yapmış olduğumuz öncülük artarak devam etmektedir. Sabancı Holding, Kasım 2014 itibariyle BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde de yer almaya başladı. Şirketlerimizin; örnek çalışmaları her geçen gün artarak devam ediyor. Topluluğumuzdaki iyi örnekleri tüm şirketlerimize yaygınlaştırmak önceliğimiz.”

Haberin Devamı