Siyaset Suriye’de barış mutlaka tesis edilecek

Suriye’de barış mutlaka tesis edilecek

13.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, TBMM ile Birleşmiş Milletlerin (BM) iş birliğinde Meclis Tören Salonu’nda düzenlenen, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 70. yılında “Mülteciler, Göçmenler ve Uyum Politikaları-Fırsatlar, Zorluklar, Çözümler” konulu sempozyuma katıldı.

Suriye’de barış mutlaka tesis edilecek

Yıldırım, BM’nin, 10 Aralık 1948’de Paris’te yaptığı toplantıda İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni kabul ederek bu konuda evrensel bir çerçeve belirlediğini hatırlattı.

Haberin Devamı

70 yıl önce kabul edilen metnin insanlık tarihi açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Yıldırım, Türkiye’nin ilk imzacıları arasında bulunduğu beyannamenin, insan şeref ve haysiyetinin korunması için gösterilen hassasiyetin somut bir ifadesi olduğunu söyledi.

Türkiye’nin birçoğu Suriyeli olmak üzere 3.6 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığını bildiren Yıldırım, 2011 yılından beri Türkiye’ye gelmeye başlayan Suriyelilerin öncelikle barınma, eğitim, sağlık ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını, 2019 yılını ise “uyum yılı” ilan ettiklerini kaydetti. Suriye’de barışın mutlaka tesis edileceğini ve ülkenin güvenli hale geleceğini belirten Yıldırım “Bu kardeşlerimiz ülkelerine, doğdukları, büyüdükleri, acı tatlı hatıralarının olduğu kendi evlerine mutlaka dönecektir” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım ve beraberindekiler programın ardından “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 70. yılında mülteci ve göçmen hakları” konulu fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.