Dünya Suriye’de rejim büyük saldırıya hazırlanıyor!

Suriye’de rejim büyük saldırıya hazırlanıyor!

22.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suriye ordusunun, Rusya’nın desteğiyle İdlib’in güney kesimlerinde, stratejik önemdeki yerleşim yerlerine doğru ilerleyişini sürdürdüğü ve büyük saldırıya hazırlandığı kaydedildi. İdlib’i savunmak amacıyla Suriye’nin birçok kesiminden buraya güç kaydıran muhalif gruplarınsa, rejimin saldırılarını karşılamaya hazırlandığı öğrenildi.

Suriye’de rejim büyük saldırıya hazırlanıyor

Geçici tek taraflı ateşkese rağmen geçen hafta kesintisiz süren İdlib ve Hama’daki çatışmalar, dün de devam etti. 17 yerleşim yerini muhalif gruplardan alan rejim ordusunun, Halep-Şam arasında yer alan stratejik M5 karayolu üzerinde bulunan Han Şeyhun’u ele geçirmek için kapsamlı harekâta hazırlandığı kaydedildi. Muhalif grupların da birçok yerden rejim güçlerine karşı saldırı başlattığı bildirildi. Heyet Tahrir Şam’ın (HTŞ) öncülük ettiği saldırılarda rejim güçlerinin ağır kayıplar verdiği öğrenildi.
Muhalif grupların, rejim hedeflerine yönelik saldırıları Hama ve Halep bölgesinde de sürdü. Halep’in batı ve kuzey bölgelerini hedef alan saldırıda Al-Halidiyah ve Yeni Halep semtlerine çok sayıda füze atıldığı kaydedildi. Muhalilerin, Kuzeybatı Hama’daki rejim ordusuna yönelik de büyük bir saldırı başlattığı ifade edildi. Saldırıları kırmak amacıyla rejime ait savaş uçaklarının da, Hama bölgesinin kuzeybatı kırsalındaki hedefleri belirli aralıklarla vurduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Rejim ve Rusya’nın harekât hazırlığına karşı koymak amacıyla Afrin, El Bab ve Cerablus bölgesinden İdlib ve Hama’daki muhalif güçlere destek amacıyla çatışma bölgelerine takviye güçler sevk edildiği kaydedildi. Bölgeye gönderilen gruplar arasında Ahrar El Şam, Cephe El Şarkiye ve Şuheda El-Şerqiye gibi silahlı grupların da yer aldığı ifade edildi. Bölgedeki kaynakların iddiasına göre, rejimin tek yanlı ateşkes kararı sonrası Rus ve rejim ordusu, Lazkiye kırsalına büyük güç kaydırdı.

Hama’nın kuzeyinde ilerleyen Rus ve rejim güçlerinin 17 yerleşim yerini ele geçirmesi sonrası çatışmaların, TSK’nın görev yaptığı “Güvenlikli Bölge”ye tehdit oluşturması Ankara tarafından yakından izleniyor.