23.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:
Susurluk Ticaret Odası Başkanı İlker Kurt, “Bundan sonra tüm Türkiye’de Susurluk Tostu ve Susurluk Ayranı belirli özeliklere sahip şekilde üretilecek. Susurluk Ayranı hiç bir şekilde yağı alınmamış yoğurttan, tuz ve su kullanılarak yapılacak. Yani ayran sürekli köpürecek, taze olacak. Bundan sonra Susurluk Ayranı adı altında aynı kalitede olmayan ya da sadece süt kültüründen yapılan ayranla satılacak ürünler Susurluk Ayranı olarak satılamayacak. Susurluk Tostu da daha çok bölgemizde yapılan tava ekmeği dediğimiz, tost ekmeği olarak bilinen ekmeklerden yapılacak. Bölgemizin kelle peyniri (Mihaliç-az tuzlu) kullanılacak. Diğer kaşar türü kolay eriyen peynir kullanan üreticiler yaptıkları tosta, Susurluk Tostu diyemeyecek” dedi.