Geri Dön

Süt burger tarifi

Kahvaltılarınız da başköşeye koyacağınız yeni bir tat; süt burger. En pratik ve sağlıklı süt burger nasıl yapılır? Süt burger yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta nedir? Pratik süt burgerler için süt burger nasıl yapılır haberimizi okuyabilirsiniz.

Süt burger tarifi
  • Güveçte
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Süt burger pankeki için malzemeler:
2 tane yumurta
3 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu

Süt burger ara kreması için malzemeler:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 çay kaşığı tereyağı

Süt Burger Nasıl Yapılır?

Süt burger yaparken önceliğiniz pankek olmalı.

1.adım: Öncelikle yumurtaları derin bir kaba alıyoruz. Üzeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Toz şekeri, sütü, tuzu ve sıvıyağı ekleyip malzemeler iyice birbirine karışana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karışımı pürüzsüz hale getiriyoruz.

2.adım: Teflon tavanızın altına birkaç damla yağ dökerek pişirme işlemine başlıyoruz. Krebi küçük bir kepçe ile tavaya döküp önlü arkalı pişiriyoruz.

3.adım: pişen pankekleri soğuması için bir kenara koyuyoruz.

Süt burger ara kreması nasıl yapılır?

1.adım: Derin bir tavaya süt, bal, un ve nişastayı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
2.adım: Tüpün altını yakıp malzemeleri sürekli karıştırıyoruz. Kaynamaya başladığında içine vanilya ve tereyağını koyarak tüpten alıyoruz.
3.adım: Kremayı da soğumaya bırakıyoruz.

Birleştirme işlemi

İki adet pankekin ortasına hazırladığımız kremadan koyuyoruz ve işlemi pankekler bitene kadar devam ettiriyoruz.

Süt burger püf noktası

Süt burger pankekini yaparken kesinlikle mikser kullanmayın hamurunuz katılaşabilir. Kremanın üzerinin kabuk tutmaması için karıştırarak soğutun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber