Süt reçelli brownie tarifi

Babalar Günü hediyenizi 2 saatinizi ayırarak kendiniz hazırlayabilirsiniz. Chefschool, Babalar Günü’ne özel sevgi reçetesi sunuyor.

28.05.2018 Pazartesi Güncelleme : 28.05.2018-14:54 Pazartesi

Babalar Günü, ailenin en önemli bireylerinden biri olan babalara, sevginizi daha fazla göstereceğiniz en özel gün. Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü bünyesinde hizmet veren aşçılık okulu Chefschool’un eğitmen şefi Devran Karaalp, bu çok özel ve anlamlı gün için en tatlı hediyeyi mutlaka hazırlamanızı tavsiye ediyor.

Süt Reçelli Brownie Tarifi

Malzemeler:  

200 gr bitter çikolata 
250 gr tereyağı 
385 gr esmer şeker 
4 yumurta 
200 gr un 
¼ tatlı kaşığı kabartma tozu 
35 gr kakao 

Süt reçeli için; 

2 litre süt 
3 su bardağı toz şeker 
2 çubuk vanilya 
1 çay kaşığı karbonat 

Yapılışı; 

Süt reçeli için geniş bir tencerede süt, şeker ve çubuk vanilyaları karıştırıp ısıtın. Karbonatı ekleyin ve kısık ateşte 1 saat kaynatmaya devam edin. Vanilya çubuklarını tencereden çıkarın ve karışımı koyu karamel renginde olana kadar 1.5-2 saat pişirin. Tereyağı ve çikolatayı bir tencereye alıp benmari usulü eritin. Bir karıştırma kabında yumurtalar ve şekeri çırpın. Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tereyağlı çikolatayı ekleyin. Karışımın yarısını 22 santim ebadında kare fırın kabına dökün ve üzerine süt reçelinin yarısını dikkatli bir biçimde yayın. Çikolatalı karışımı ekleyip üzerine kalan süt reçelini yayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın