Sağlıklı Beslenme Süt ve süt ürünlerinin 4 faydası

Süt ve süt ürünlerinin 4 faydası

09.04.2018 - 16:36 | Son Güncellenme:

Süt, insanların hayatına dünyaya geldikleri andan itibaren anne sütü olarak girer. Kalsiyumun ve proteinin öne çıkmasıyla beraber pek çok besin maddesi barındıran süt ürünleri, insan sağlığı için çok önemlidir. Zengin bir içeriğe sahip olmasıyla önemli bir rol oynayan süt ve süt ürünlerinin tüketimine özen gösterilmelidir.

Süt ve süt ürünlerinin 4 faydası

Kalsiyum ve protein deposu

Haberin Devamı

Her yaştan insanın aşırıya kaçmadan tüketmesi gereken ve birçok faydası olan süt ve süt ürünleri insan vücudu için önemli birer ihtiyaç olan kalsiyum ve protein açısından oldukça zengindir. İnsanların sağlık durumları ve yaşları göz önünde bulundurularak doğru oranlarda tüketildiğinde gerekli faydayı sağlarlar. Çocukların yağlı süt ürünleri tüketmesi gerekirken, yetişkin bireylerin süt ürünlerini yağsız veya az yağlı olarak tüketmesi daha yararlıdır. Böylece dengeli olarak kalsiyum ve protein alımı gerçekleşir.

Tansiyona dikkat

Süt ve süt ürünlerine karşı, içeriğinde bulunan kalsiyum ve potasyuma bağlı olarak kan basıncını arttırdığına dair bir inanış vardır. Her ürün için olduğu gibi süt ve süt ürünlerinin de fazlası zararlıdır. Süt ve süt ürünleri dozajında, yağsız veya az yağlı olarak tüketildiği takdirde özellikle hipertansiyon için düzenleyici bir role sahip olabilmektedir. Doğru tüketilen bu ürünler, özellikle hipertansiyon hastalarının kullandığı ilaçların olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olur.

Haberin Devamı

Fit kalın

D ve E gibi birçok vitaminin emilimini kolaylaştıran süt, diyet listelerinin dostudur. Süt ve süt ürünleri özellikle yağsız olarak tüketildiğinde fayda sağlar. Protein desteği ile kilo kontrolü üzerinde düzenleyici bir role sahip olan süt ve süt ürünleri, kas oluşumunda da önemli bir etkiye sahiptir. Süt ürünlerinin, içerdiği kalsiyum ise yağ yakımını kolaylaştırarak kilo kontrolünü sağlıyor.

Kemik dostu

İnsan vücudunun temeli olan kemiklerin büyük çoğunluğunu oluşturan kalsiyum, süt ve süt ürünlerinde yoğun olarak bulunan bir mineraldir. Kemik gelişimi ve sağlık için çok önemli olan süt ve süt ürünleri aşırıya kaçmamak koşuluyla mutlaka tüketilmelidir. Süt ürünleri ile sağlanan kalsiyum, D vitamini ile desteklendiğinde kemik yoğunluğunu arttırıyor. Yetişkin insanların süt ve süt ürünlerini doğru oranda tüketmesi kemik erimesine engel oluşturuyor.

Yazarlar