Dünya Suudi Arabistan Veliaht Prensi: İran'ın dini lideri Hamaney yeni Hitler!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi: İran'ın dini lideri Hamaney yeni Hitler!

24.11.2017 - 14:04 | Son Güncellenme:

Gözaltıların arkasındaki isim olan yeni Veliaht Prens Selman, Tahran'ı çok kızdıracak bir benzetmeyi dile getirdi. Ortadoğu'daki ezeli düşmanlar Suudi Arabistan ve İran, son haftalarda birbirlerine sıkça savaş tehdidi savuruyor.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi: İranın dini lideri Hamaney yeni Hitler

Ortadoğu'da Lübnan üzerinden yeni bir bilek güreşine tutuşan Suudi Arabistan ve İran arasındaki sular ısınıyor.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan'da prensler ve bakanların da yer aldığı gözaltı dalgasının emrini veren Veliaht Prens Muhammed bin Selman, İran'nın dini lideri Ayetullah Hamaney'i Nazi lideri Hitler'e benzetti.

Amerikan New York Times gazetesine röportaj veren Veliaht Prens, "Avrupa'nın geçirdiği tecrübelerden barışçıl siyasetin işe yaramadığını gördük. Avrupa'da ve Ortadoğu'da yaşananların tekrar etmemesi için yeni bir Hitler'i İran'da istemiyoruz" diyerek Hamaney'i hedef aldı.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin Riyad'da istifa etmesiyle başlayan Ortadoğu'daki yeni krizde, taraflar Suriye ve Irak'taki mücadelenin rövanşına hazırlanıyor.

Hizbullah'ın Lübnan yönetiminden dışlanmasını ve silah bırakmasını isteyen Suudilere, Tahran yönetimi şiddetle kaşı çıkıyor.

Haberin Devamı

Suriye ve Irak'ta Şii milislerle sonuç alan İran, ayrıca Yemen'deki iç savaşta da Husileri destekliyor. Hariri'nin istifa ettiği gün Yemen'den Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a fırlatılan füze, tansiyonu zirveye çıkarmıştı.

Suudiler halihazırda İsrail'le işbirliği içerisinde. Tel Aviv yönetimi, Riyad'la gizli görüşmeler yaptığını geçen hafta açıkladı.