Siyaset ‘Taarruz esasına göre mücadele terörü azalttı’

‘Taarruz esasına göre mücadele terörü azalttı’

19.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün Hakkari’deki temaslarının ardından Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ile Yüksekova Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanlığı’nı ziyaret etti.

‘Taarruz esasına göre  mücadele terörü azalttı’

Burada nöbet tutan askerlerle sohbet eden Başbakan Yıldırım, komutanlardan brifing aldı. Yıldırım, daha sonra beraberindeki bakanlar ve komutanlarla birlikte askerlerle yemek yedi. Batuhan adlı askerin ailesiyle telefonla görüşen Yıldırım, bir süre sohbet ettikten sonra askeri ailesiyle görüştürdü. Terör belasını ülke gündeminden tamamen düşürmeyi hedeflediklerini vurgulan Yıldırım, “Özellikle 2 yılda terörle mücadele konusunda kararlı duruşumuz, savunma esasına göre değil taarruz esasına göre sahadaki mücadelemiz sonunda, elhamdülillah, günden güne terörün yurt içindeki varlığı azalmaya devam ediyor” dedi.
Atatürk’le noktaladı
Bölgedeki kahraman askerlerin, güvenlik korucularının, polislerin, komandoların, özel harekatçıların her türlü fedakarlıkla ve yüksek bir moralle bu mücadeleyi komutanlarıyla sürdürdüğünü belirten Yıldırım, “Unutmayın, 80 milyon vatan evladının duası ve desteği sizinle beraber. İnşallah memleketimizi her türlü iç ve dış mihraklara karşı koruyacağız ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için canla başla çalışacağız. Hakkari valimiz de sağ olsun bölgesinde çok güzel işler yapıyor, kendisini tebrik ediyorum.”
Başbakan Yıldırım, askere verilen yemeğe değinerek, “Yemekler de çok güzel, dört dörtlük. Ne var diye millet merak ediyor. Dağlıca’da kuş uçmaz, kervan geçmez yerde, çorba, tas kebabı, pilav, salata ve üç çeşit meyve. Muz, kivi, mandalina daha ne olsun. Allah devlete ve millete zeval vermesin” dedi.
Yıldırım, konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünyanın hiç bir ordusunda yüreği senden daha temiz asker yoktur” sözüyle tamamladı.

Yazarlar