Siyaset Tabelayı görünce çok duygulandı

Tabelayı görünce çok duygulandı

23.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, çocukları Bahar Büşra Köylübay, Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım’ın bağışlarıyla İzmir Karabağlar’da yapılan Havva Yıldırım Anaokulu ile 32 derslikli Bahar Yıldırım İlkokulu’nun açılış töreninde duygusal anlar yaşadı.

Tabelayı görünce çok duygulandı

Yıldırım, törende yaptığı konuşmasına, “Bugün benim için, ailem için çok gurur verici bir gün. 23 Nisan Bayramı’nın hemen arifesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin İzmir’den çıkan bir milletvekili, son başbakanı olarak sizlere hitap ederken, pek çok heyecanı da birlikte yaşıyorum. Bu anlamlı günde rahmetli anamın ve Allah uzun ömürler versin sevgili kayınvalidemin adlarını taşıyan okullarımızı İzmir’in en büyük ilçesi, en vefakar ilçelerinden biri Karabağlar’da okuyan yavrularımıza armağan ediyoruz, hayırlı uğurlu olsun” sözleriyle başladı.

Haberin Devamı

Tabelayı görünce çok duygulandı

“Analarımız için ne yapsak azdır” diyen Yıldırım “Eğer bugün anam hayatta olsaydı, sırtımda Hacca bile götürürdüm. Kayınvalidem Havva Hanım da bana annemin yokluğunu hiç hissettirmedi. Ailemize kol kanat geren muhterem bir hanımefendi. Sağlık nedeniyle bugün aramızda değil, ellerinden öpüyor hayırlı ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

‘Cumhuriyet’e borçluyuz’

Çocukların Türkiye’nin teminatı, yarınların umudu olduğunu kaydeden Yıldırım, “Erzincan’ın Refahiye ilçesi Kayı Köyü’nden Topal Dursun’un evladı olarak, Bahar Hanımın evladı olarak doğmuş Binali Yıldırım şu anda Başbakan olarak sizlerle beraberse, sizlere hitap ediyorsa, bunu güçlü Cumhuriyet’e ve aziz milletimize borçluyuz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“Gelecek bilgi toplumunda, gelecek teknolojide” diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilgi toplumu olmak yetmez, aynı zamanda ilgi toplumu da olmalıyız çekirdek ailemizden başlayarak çevremizdeki yakınlarımızla daha çok ilgileneceğiz. Onların sorunlarına daha çok eğileceğiz, duyarlı olacağız. Bilgi teknolojilerini eğitim odaklı, teknolojiyi geliştirmeye yönelik, evlatlarımızı daha iyi donanımlı hale getirmek için sonuna kadar kullanalım ama insanlığımızı, ruhumuzu, sevgimizi birbirimize göstermekte de cimri olmayalım.” - İZMİR AA

Tabelayı görünce çok duygulandı

Robotla sohbet etti

Başbakan Yıldırım açılışını yaptığı okulda incelemelerde bulundu. Derslere ilişkin bilgi alan Yıldırım, öğrencilerin yaptığı kodlama modelleri ve robotik çalışmalarla ilgili öğrencilerle konuştu, harmandalı oynayan bir robotla sohbet etti.

İspanya yolcusu

Başbakan Binali Yıldırım, İspanya’ya resmi ziyarette bulunacak. Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre Yıldırım, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’un daveti üzerine yarın İspanya’ya gidecek.

Türkiye-İspanya Hükümetlerarası 6. Zirvesi’ne katılacak olan Yıldırım, Başbakanı Rajoy, Temsilciler Meclisi Başkanı Ana Pastor ile görüşecek ve İspanya Kralı 6. Felipe tarafından kabul edilecek.

Görüşmelerde Türkiye-İspanya ilişkilerinin yanı sıra, iki ülkenin ortak gündeminde yer alan bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak. Türk ve İspanyol iş adamlarıyla bir araya gelecek olan Başbakan Yıldırım, siyasetçiler, iş dünyası, diplomatik çevreler ve basın için önemli bir referans noktası kabul edilen Nueva Economia Forumu’na katılacak. -ANKARA Milliyet