Gündem Tacizci öğretmene 235 yıl hapis talebi

Tacizci öğretmene 235 yıl hapis talebi

26.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de yaşları 6 ile 11 arasındaki 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan öğretmen Adil Ş. için 235 yıla kadar hapis cezası talep edildi

Tacizci öğretmene 235 yıl hapis talebi

İzmir’in Menderes ilçesinde 3 yıl önce 6 kız öğrenciye cinsel içerikli film izlettiği ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan emekli öğretmen Adil Ş. (67) için 235 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Haberin Devamı

Serbest bırakılmıştı

17 Mayıs 2014’te jandarmaya gelen telefon ihbarında Sancaklı Mahallesi’ndeki okulda 20 yıldır öğretmen ve vekil müdürlük yapan Adil Ş.’nin 6 kız öğrenciye cinsel içerikli film izletip, cinsel istismarda bulunduğu öne sürülmüş, 6 ile 11 yaşları arasındaki öğrencilerin psikolog eşliğinde ifadeleri alınmıştı. Suçlamaları reddeden Adil Ş. tutuklanmış, hakkında 102 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Geçen yıl 15 Ekim’deki duruşmada, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması dikkate alınarak, sanık tahliyeedilmişti. Dava, aynı okulda görev yapan öğretmen Saadet Özcan’ın, BİMER’e şikayetiyle tekrar gündeme geldi. 28 Haziran’daki duruşmada ise Adil Ş., tutuklandı.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, iddia makamı, sanık hakkında, 4 mağdur için ‘zincirleme cinsel istismar’ ve ‘müstehcen yayın izletme’ suçlamalarından 170 yıla kadar, 2 mağdur için ise ‘cinsel istismar’ suçlamasından 65 yıla kadar hapis cezası verilmesi yönünde mütalaa verdi. Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı savunma yapması için sanık ile avukatına ek süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

Kamuoyu teyakkuz halinde olmalı

Duruşma öncesinde bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İzmir Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) adına açıklama yapan avukat Gamze Suznak Kızılırmak, “Masum çocukların değil sapıkların utanç halinde yaşayacağı bir dünya için kamuoyunun bu davada teyakkuz halinde olmasının önemine dikkat çekiyoruz” dedi.