Gündem Tapu vurgununa tapu dairesinde suçüstü

Tapu vurgununa tapu dairesinde suçüstü

18.10.2017 - 18:14 | Son Güncellenme:

İstanbul genelinde sahte kimlik ve sahte vekaletnamelerle maddi değeri yüksek arsa ve arazileri sahiplerinden habersiz bir şekilde satan ve yüklü miktarda haksız kazanç sağladıkları belirlenen bir şebekeye yönelik olarak düzenlenen operasyon da 4 kişi gözaltına alındı 2 kişi aranıyor.

Tapu vurgununa tapu dairesinde suçüstü

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan çalışmalarda, İstanbul'un değerli semtlerinde bulunan arazilerin sahiplerinin kimlik bilgilerini ele geçirip kendi fotoğraflarını kullanarak sahte kimlikler ve sahte vekaletnameler düzenleyerek arsa ve arazilerini üçüncü kişilere sattıkları saptanan bir şebeke belirlendi.

Haberin Devamı

4'Ü YAKALANDI 2'Sİ ARANIYOR

Şebekenin 4 üyesini İstanbul'da bir arsayı değerinin dörtte bir fiyatı olan 500 bin liraya satışını yaptıkları esnada tapu dairesinde yakalayarak gözaltına alan Mali polis ekipleri şebekenin diğer 2 üyesini yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

ARSASININ SATILDIĞINI İHBAR EDEN VATANDAŞ

Soruşturmayı, arsasının kendisinden habersiz bir şekilde satıldığını öğrenen bir vatandaşın ihbarı üzerine başlatan mali polisin tespit edilen şebekenin yakın geçmişte yine aynı yöntemlerle değişik ilçelerde dört vatandaşın daha arsa ve arazisini sattığını belirlediği öğrenildi. Emniyette sorguya alınan şebeke üyelerinin, yaptıkları arazi ve arsa satışları üzerine detaylı incelemesi devam ediyor.

Haberin Devamı