Geri Dön

Tarhana çorbası tarifi

Kışın sofraların vazgeçilmezi ve şifa kaynağı tabii ki tarhana çorbasıtarhana çorbası tarifi diğer çorbalara göre oldukça basit ve pratik. Kış mevsimi kendini göstermeye başladığına göre sizler için tarhana çorbası tarifini açıklayabiliriz. İşte tarhana çorbası tarifi, tarhana çorbası nasıl yapılır sorusunun cevapları…

Tarhana çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 çorba kaşığı tarhana
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 fiske pul biber, karabiber, nane, tuz

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

1.adım: Öncelikle tarhanamızı 2 çay bardağı su ile güzelce karıştıralım.
2.adım: Salça ve yağı orta boyda bir tencereye alarak bir litre su ile kaynatın.
3.adım: ilk adımda su ile erittiğiniz tarhanayı da bu karışımın içine ilave ederek kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar karıştıralım.

Kıvamını tadına bakarak ölçebilirsiniz. Biraz katı bir kıvamda olmasında fayda var.

Tarhana çorbası yapımında dikkat edilmesi gerekenler…

1-
Tarhana çorbası yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli husus dibinin tutmamasını sağlamaktır. Bu durumla karşı karşıya kalmamak için tarhanayı sürekli karıştırmanız gerekir.
2- Tarhana çorbası, yapımında dikkat edilmesi gereken bir diğer durumda kıvamını doğru ayarlamaktır. Kıvamını doğru ayarlamadığınız taktirde, tarhana çorbasında küçük parçacıklar oluşacaktır.

Tarhana çorbasını çabuk ve pratik bir şekilde hazırlama için ne yapmak gerekir?

İster yaş olsun ister kuru tarhana çorbasını hızlı ve pratik bir şekilde 5 dk'da hazırlayabilirsiniz. Tek tapmanız gereken yaş veya kuru tarhanayı sıcak suyun içerisinde eritip, daha sonra kaynayan suyun içerisine atıp hızlı bir şekilde karıştırmak olacaktır. Böyle yaptığınızda tarhananız hızlı bir şekilde pişecektir ve saatlerce karıştırmanıza gerek kalmayacaktır.

Tarhana çorbası da sağlık açısından çeşitli faydalar sağlamaktadır. tarhana çorbasının tarifini henüz bilmiyorsanız işte cevapları;

1- Kışın tüketilen tarhana çorbası bağışıklığı güçlendirerek enfeksiyonel hastalıklardan korunmaya yardımcı olur.

2- Tarhana çorbasının gribi kısa süre içerisinde iyileştirici etkisi bulunmaktadır.

3- Tarhana içerisindeki baharatlardan dolayı sindirimi sistemini hızlandırmaya yardımcı olur.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber