Ege Tarihi gara genç eli değdi

Tarihi gara genç eli değdi

21.06.2018 - 00:15 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi içmimarlık öğrencileri, Alsancak Garı’nı yeniden canlandırmak için projeler tasarladı. Tarihi yapı, mimarisini eve endüstriyel değerlerine zarar vermeden işlevselleştirecek.

Tarihi gara genç eli değdi

Yaşar Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri, 150 yıllık geçmişe sahip tarihi Alsancak Garı’nı, çağdaş işlevlerle canlandırarak şehre, yeni bir kent mekanı ve kamusal alan kazandırmak için yeniden tasarladı. Projeye TerminHALL adı veren öğrenciler, tarihi yapının mimari dokusuna ve endüstriyel miras değerine zarar vermeden; müze ve sergi alanları, çalışma mekanları, kafe gibi işlevlerle tasarladıkları projeleri yine tarihi garda görücüye çıkardı. Öğretim Görevlisi Sergio Taddonio koordinatörlüğündeki proje, Dr. Öğretim Üyesi Ebru Karabağ Aydeniz, öğretim görevlileri Fulya Ballı, Nazlı İpek Mavuşoğlu Çakman, Özge Başağaç, Zeynep Ünal ve Duygu Kanbul tarafından yürütüldü.

Haberin Devamı

Projeler sergileniyor

Dr. Aydeniz, Alsancak Garı yerleşkesi ve çevresindeki zengin endüstri mirası yapıların ve liman tesisleriyle birlikte korunması gereken nitelikli bir kent parçası olduğunu belirtti, “Buradaki yapıların korunarak geleceğe aktarılması için günümüz yaşam koşullarına uygun işlevlerle donatılması gerekiyor. Önceki yıllarda da bu yönde projeler geliştirdik. Alsancak Gar binasını da kültür mirasının korunması konusundaki farkındalığı arttırmak, çağdaş işlevlerle canlandırarak şehre, yeni bir kent mekanı ve kamusal alan kazandırmak için tasarlamayı amaçladık” dedi. Öğrencilerin hazırladığı projeler ve maketler, Alsancak Garı’nda sergilendi. Sergiyi TCDD İzmir 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, Bölge Müdür Yardımcısı Nizamettin Çiçek ve TCDD Taşımacılık İzmir Bölge Koordinatörü Habil Emir de ziyaret etti.