Artvin Tarihi Okula Tarihi Eğitim Müzesi

Tarihi Okula Tarihi Eğitim Müzesi

20.02.2018 - 14:55 | Son Güncellenme:

.

Tarihi Okula Tarihi Eğitim Müzesi

Artvin’in en eski okulu Kazım Karabekir Anadolu Lisesi’nin bir bölümünde ‘Tarihi Eğitim Müzesi’ açıldı.
Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün girişimleriyle kurulan tarih müzesi, 1954-1955 yılında Artvin’in ilk lisesi olarak açılan Kazım Karabekir Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturuldu.
Hesap makinesi, projeksiyon cihazı, mikroskop, daktilo, terazi, çeşitli müzik aletleri gibi tarihi eşyaların yer aldığı müze yoğun ilgi gördü.
Artvin Yeni Mahallede bulunan Artvin Kazım Karabekir Anadolu Lisesi bünyesinde hizmete giren müzenin açılış törenine, Vali Ömer Doğanay, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci katıldı.
Müzeyi gezen protokol üyeleri ve vatandaşlar Artvin’in Cumhuriyet tarihi boyunca eğitim geçmişini ortaya koyan objeleri inceledi.
Açılış konuşması yapan Artvin Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Müzeler yakın ve uzak tarihin en güzel ifade edilmiş hali olduğunu vurguladı.
Milli Eğitim Müdürü Kahveci, “Tüm illerde müzelerin önemi konusunda başta eğitim camiamız olmak üzere toplumların farkındalık oluşturulması ve müzelerin okulların yaşayan bir birimi ve etkin öğrenme ortamı haline getirilebilmesi için son derece önemlidir. İl genelinde eğitim tarihi açısından arşiv değeri taşıyan evrak, doküman, yayın, kitap, dergi, rehber, broşür, katalog, fotoğraf, video film, film şeridi, eğitim araç ve gereçleri özellikle geçmiş yıllara ait ders kitapları eğitim materyalleri ve objelerin okul, ilçe ve il düzeyinde nitelikli korunması ve bir hafıza oluşturulması amacıyla tespit edilerek envanter kayıtları tutularak oluşturulan il eğitim tarihi müzemiz ziyaretçilerine sürekli açık tutulacak ve gençlerin, müzeleri eğitim ortamı olarak kullanılabilmelerine imkan tanıyacak.” dedi.